Vår? Sommar? Vad?

Ibland undrar man. På nyheterna sa dom att vi slagit rekord. April har aldrig varit så varmt sedan mätningarna startade på 1700-talet. Jösses säger jag. Men det har känts väldigt varmt för att vara april, det brukar vara busväder i april! Så här brukar det ju vara i maj känns det som...Som jag sa förut: det känns som allt flyttats fram en månad! Men inte mig emot, har varit helt underbart. Hela den här veckan har vart underbar: efter helgen sprack typ alla björkar och många andra träd och buskar ut. Det finns tussilago, sippor, påskliljor, maskrosor, tulpaner,violer och GULLVIVOR! på samma gång. Galet! Idag var vi i underbara Gysinge. Vi har varit där typ varje år sen syrran föddes så det är en väl inrotad tradition. Det är otroligt vacker natur men det största dragplåstret är ändå vitsipporna. Mängder. Ni som inte varit där, åk dit! 
Blev sjuuukt sugen på att bada också, fat de har jag vart sen förra helgen. Blir allti det så fort det blir lite varmt och fint. Förstår inte allas snack om att det skulle vara KALLT??? Vadå kallt?! Så länge det är över 10 grader så e de lugnt, haha.

Tog massor med bilder, har inte fotat så mycket på länge. Har blivit väldigt taggad på det igen, ska ta med morfars gamla kamera till stockholmen nu efter helgen och gå till nån affär och fråga hur jag ska bete mig :P Kanske kommer lite Gysinge bilder sen, ska lägga upp på tatueringen också, jag lovar! ;) 

Apropå tatuering, det har lossnat massor av sårskorpor idag! :D Visserligen för att jag har smörjtsmörjtsmörjt och pillat, men ändå :p Nu är det inte mycket kvar! Känns mer på riktigt att det sitter I HUDEN nu, tidigare fattade man liksom inte riktigt... Lite läskigt ;) Men det känns bra.Och jag har bara fått en enda kommentar att den är åt "fel" håll på hela veckan och den var som väntat från min far. Men att han inte förstår varför jag har den så kan jag faktiskt leva med. Kan inte minnas senaste gången han förstog nånting jag gjorde över huvud taget så....

Fick lov att ha på mig en svart kjol med vita prickar som jag inte haft på mig sen åttan idag, för alla kläder var i tvätten. Jag kände mig som en liten skolflicka xp Kändes verkligen inte som jag men nu när jag vant mig känns det faktiskt ganska bra..Haha. Kanske tar me den till Stockholm så får ni se ;)

Annars har vi inte gjort mycket. Cyklade till affären och köpte en annanas som vi ska käka till Dream Girls ikväll. Äntligen går det en bra film på TV! Har velat se den länge så de ska bli kul :)

Igår hände inte mycket. Var trötta efter vistelsen hos Jossa. Ändå somnade vi rekord tidigt, före tolv! Illa, på valborg liksom.... Vi börjar bli gamla, haha. Kvällen var för övrigt mycket trevlig. hade gärna vart i Uppsala först ock, blev så nostalgisk när vi gick av tåget där och det var fullt med valborgsfirande människor, finklädda, packade, barn med ballonger... Men man var ju tvungen att gå till skolan och göra individuella valen så vi missade själva grejen, forsränningen. Så det var skitsamma. Det kommer fler år :) Måste plugga i Uppsala nån gång, få uppleva champagnegalopp, champagnefrukost, forsränning och annat skoj.
Vad gäller individuella valen så lyckades jag tillslut bestämma mig för Ensemblefördjupning, Svenska C, Trummor och Kör B. Det är 200 poäng, men bli det för mycket så är det ju bara att hoppa av. Hade riktigt svårt fr om jag skulle ta trummor eller slagverk, men jag tror det är bättre att lära sig trummor först och slagverk sen. Plus att jag vill ha Bengan, han verkar fett me bra. Jag vill banka trumset ;)

Ida och jag skippade 3ornas mösspåtagning(som typ 90% av skolan, iaf 2orna, verkade göra...haha. Men vad tror dom, orka va kvar till 3 på valborg för de!) och drog hem, som sagt. Åkte hem å fikade först, visade pärona tatueringarna. Mötte Ullet också så hon följde me för att se reaktionen. Mor sa mest "Nämen! När gjorde du det där? Ja, den va fin! Fint typsnitt :) Syrran fråga väl va den kosta eller nåt, haha. Bror sa ok och far sa " Jag förstår fortfarande inte varför man gör den åt det hållet..." XD Men alla tyckte det var fint :) 
Hos Jossa blev det Tacos som vanligt, massa cider, jag testade en eko öl från konsum(som för övrigt var rätt mesig.. Jag köpte för första gången i våla, och dom hade INGEN cider på Temop :O Wierd...tvärtom mot i stan så hade dom cider på konsum istället...) och vi blev väldigt kissnödiga xp Chillade ett tag och sen blev de snack från Jossa om å dra in till Våla, hon hade snackat me nån snubbe....xp Vi började me å gå men efter ett tag blev Micka så kissnödig så jag, hon, ida och Martin tog bussen. Jossa, Linnea och Freya gick ända till våla, 4 km..Knäppisar! Kissade och hämtade allergi medicin hos mig varpå vi drog å kollade på skolan. Så sjukt fint de har blivit sen dom renoverade! Fubbigt.... Nej då. Men det skulle va kul å se hur det ser ut innuti. 


Jossa hade hört från sin snubbe att de va nå drag vi ishallen(yepp, lantisar så det skriker om det. That´s Våla for you! Men det har sin charm ;P) så vi stack dit. Det visade sig att det var fjortisfest på fotbollsplanen. Tjohoooo! Vi gick iaf närmare och kollade, Jossa ville dit men jag ville verkligen inte. Blev så sjukt glad över det.
För det första känner jg inte för att möta gamla plågoandar för att, och det erkänner jag, jag tycker att det är obehagligt. 
Det finns för mycket smärta som skulle rivas upp, en otrolig osäkerhet kommer fram när jag ser vissa människor, särskilt då, i den miljön, i den mängden. Jag orkar inte fejsa det, inte nu. Detta var dock inte det jag blev glad över.
Det var bara en del av vad jag kände. Mest av allt, när vi gick där ifrån, kände jag en stor glädje. Så himla lycklig över att jag har lämnat det där. Jag vill inte ha det. Jag behöver det inte. Jag står utanför det där.
Dom är kvar i det jag har lämnat. Det är en annan värld, ett annat liv. Dom är kvar, jag har gått vidare. Blivit något mer, eller iaf. något annat. Jag har växt ur och ifrån kära, hatade Vålahåla.
Fick nästan panik när vi skule sova hos Jossa, kände att jag måste bort från allt det där. Men det gick över. Mitt hus är liksom fredat från allt det där, när jag är hemma är jag bara just Hemma. det är väl för att jag hela tiden åkt hem hit, det har liksom vart med i processen. Men just då ville jag bara bort.

drack sedan lite mer cider på skolan, tog bussen hem till Jossa igen och somnade som sagt xp tänkte kolla på film men de blev inge.... Fin valborg ändå. viktiga insikter. Det kommer nåt bra med allt.

Firade morfar igår också! 89 bast, inte illa... 1 maj, ny månad igen. Känns verkligen som det nyss var 1april på musikal veckan. Och idag är det 2a maj. Snart är det slut på 2an. Galet. Dom här underbara månaderna går så fort. För fort. 
Som alltid.
Man får försöka njuta. 

Skulle åkt på barnvälsignelse för Ullets systerdotter imorrn, har velat träffa det lilla livet jätte länge, men jag pallar verkligen inte. GeMun och KuHin och allt annat hänger över mig och jag måste ta tag i det imorrn, annars kommer jag bara känna mig sjukt stressad. Så det blir inget :( 

Nu ska jag iaf kolla på dream girls å käka ananas :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0