Trött

Usch, va dålig jag är..orkar inte blogga. Det har delvis också att göra med att det tar lite lång tid at skriva, som sagt, och en viss tröthet. Äventyr, otur och lite sömn tar på krafterna.

Jag var iaf på lite partaj hos min kära vän ankan igår kvällst, mkt trevligt! Detaljer kommer kanske imorrn, om jag orkar......

Jag kan ändå sammanfatta lovet så här: Otur och trevligheter.

Otur: Min väska gick sönder precis när vi skulle åka till Säfsen, Vi glömde skidglasögonen jag fått i julklapp, Jag trillade sista åket för dagen-som man aldrig ska åka- på tisdagen och fick en spricka i armen, åkte altså typ 2 dagar av 4,5, har vart trött och haft mer eller mindre ont i armen sen dess, fick dessutom ont i en visdomstand i torsdags(nästan värre en armen, seriöst..), Sen laggade min mobil ihop förgott i typ måndags...När jag och Ida skulle till Ankans party blev det lite missar i kommunikationen så vi åkte ända hem till Ankan och när vi gått upp för den låånga baken till henne och stog utanför hennes dörr uppdagades det att festen inte var hos henne i Tumba utan i en lokal i Tullinge. Och då var vi redan sena...Bara att ta sig ner till pendeln igen och åka tillbaka. Sen när vi skulle hem idag glömde jag min väska, något jag kom på när vi nästan var nere vid stationen. Bara att knata upp för berget till Ankan igen...

Det var gnäll det. Trogna läsare kan med spänning vänta på den positiva versionen av lovet som kommer imorgon ;)

Nu ska jag o Ida se Melodifestivalen

Prutt!

Home again

Så var man då hemma igen! Det tar dock ganska lång tid att skriva eftersom jag bara kan använda vänsterhanden. Bryt inga ben skrev fina Matilda... ja..jag ska berätta. Men ha tålamod med mina kanske kortfattade meningar då jag inte orkar skriva så mycket.

(fortsätter sen)

Bye bye!


Imorrn bär det av till fjällen! :D Kommer då inte kunna blogga på 5 dar :O 
hur ska jag klara mig? 
Hur ska Matilda klara sig?? ;)

Kul ska det bli iaf.

Dagen har varit en seg dag. Jag har gjort så mycket som duschat, sett på breakfust club(mkt bra film för övrigt!), övinngskört och lagat mat. Tjoho!

Det var kul att köra iaf, det var länge sen men vanorna kom snabbt tillbaks. Det är lite för kul att köra bil för att det ska vara riktigt bra...

Igår gick man upp onödigt tidigt då vi inte hade någon KuHi, vabbning...Spelade spel med Ida och skrev liite på KuHin. Hade sånglektion med Tony Borgs dotter, hon va skön, stress åt för att hinna till östermalmstorg och fixa swedbank grejs åt älsk innan tåget gick. Väl ute ur skolan insåg hon att hon kunde gå till banken i Nyköping medan hon vänta på bussen.

Hade då plötsligt väääldigt gott om tid så vi satte oss på den lilla scenen mellan dieselverkstan och skolan och solade. Det var vårigt och mysigt :)

Sen bar det av till "norrland" dvs. norr om Stockholm. Mötte päron och bror i Uppsala, snurra runt på en massa bilaffärer för att fixa delar till broderns bil. Han hade krockat med ett rådjur och vi behöver bilen imorrn så det var viktigt. Jag blev dock lite depp när jag insåg att jag skulle kommit hem en timme tidigare om jag tagit bussen....


Detta tog även kål på den upprymda sol och vår inspiration jag haft tidigare under dan och planerade aktiviteter såsom målning, läsning och brodering fick stå tillbaka för filmen tillsammans, sömn, mat och tv. Var så sjukt trött, trodde nästan att jag blivit sjuk. 

Begav mig dock ändå till dagiset, hoppade av när vi ändå åkte förbi när vi kom hem från stan,  för att försöka fixa sommarjobb. Stog och knackade i evigheter men ingen öppnade fast det lös och jag hörde att någon var där. Tillslut öppnar en asiatisk kvinna, vad nu det spelar för roll i sammanhanget, och jag frågar dumt; "Är det ingen personal kvar?"
Till svar får jag det självklara: "Nej, alla är tomt."
Synd för mig! Inte trodde jag att alla hämtat sina ungar vid 4 men jag hade tydligen fel.

Som kanske märks på mitt skrivande och språkbruk är jag även nu ganska trött. Har glott på melodifestivalen som nästan var ännu sämre den här gången. EMD var ju catchy och Molly sjöng ju väldigt fint och man måste ju hålla på hemmalaget. Övrig var mest besvikelse. Men tvångsmässigt sitter man där ändå. "Det kan ju kanske vara kul den här gången! Man måste ju ändå titta så man har koll på artisterna och hur bra eller dåliga dom var, så man kan ha en åsikt."
Bääää!! Jag borde nog, men kommer inte, sluta kolla.
Har ju sagt att jag inte tänker kolla på Eurovision, tyvärr tror jag inte att jag kommer hålla det löftet. Men vi får se, kanske tar jag mitt förnuft till fånga när stunden närmar sig. 
Himla skit man ägnar sig åt egentligen.
Till min fördel kan dock sägas att jag faktiskt satt och läste poesi under andra halvan av tävlingen, dvs omröstningen, då jag inte finner denna särskilt intressant utan mest förvirrande. Jag vill bara veta vilka som kom till globen och inte.
Bland dikterna fanns gamla älskade godingar så väl som nya trevliga bekantskaper.
Bra stoff till vår lilla poesi/författar/skrivar/läsa klubb.
Vi måste verkligen ha ett namn.


Och nu måste jag verkligen sova.
Nod Gatt!

To make it work

Visa mig
vad du tänker och vill
så att jag bättre kan förstå!
Ge mig utan omsvep
dina raka reaktioner!

Det är din uppriktighet
som ger mig trygghet
en rimlig chans att välja:
om jag ska komma dig nära
hejda mig och vänta
eller ta ett steg tillbaka.

Inte vill jag stövla in
på dina marker
och ta någonting för givet
som du faktiskt inte ger mig.
Önska vill jag-inte kräva!
Ta emot en gåva-inte stjäla!

/ Margareta Melin


Ja!

Ja! Det känns så himla bra. Lägenheten var jättefin! Visserligen ligger den typ ute i tjottahejti, känns det som nu iaf, men det tar inte längre tid till skolan och bara 20 min till slussen. När man vant sig vid resvägen känns det nog mkt kortare.

Kändes lite konstigt och läskigt precis när vi vart där men när man kom hem och kunde känna efter ordentligt kändes allt mycket bättre. Den var som sagt super fin och det blir samma hyra för mig men så länge det inte blir dyrare så funkar det ju. Och att få sitt eget place, sitt eget liv att sköta precis som man vill, är värt så otroligt mycket.

Först kände jag, lite barnsligt, att det skulle bli trist att inte åka igenom stan och så, att man skulle känna sig isolerad. Men det är ju bara jag som haft turen att ha ett så bra läge, dom flesta bor ju faktiskt inte så nära stan som jag gör nu.
Och visst, det är kul att se stan och känna att man kan göra ärenden på vägen hem, men jag har haft det så i 1,5 år nu och det har vart jätte kul men det skadar ju inte att prova på nåt annat! Det är ju bara bra att få båda sidorna liksom. Och det är ju inte som att det är svårt att ta sig in till stan eller så.

Nu ska jag sluta tjata, det känns super bra nu iaf och underbart att få flytta ihop med älsk<3

Imorrn bär det av till våla igen, kan inte fatta att det är lov...Det går så sjukt fort, jag hänger inte med! Helt plötsligt ska man åka iväg till säfsen, det känns som det var nyss mamma berättade att hon hade bokat.

Nu ska jag iaf sussa, har inte gjort sångläxan så bra och sover jag inte ordentligt kommer det verkligen inte gå bra och då blir det pisk! ;)

God natt
ta av din hatt
innan du lägger dig för att sova
Annars blir den skrynklig vill jag lova

(jag är mäster poeten!)

Spännande, nervöst, underbart, läskigt


Jag och Ida ska snart åka och titta på en lägenhet i Orminge. Det var Idas mor som fick napp, fick veta det i Tisdags. Det är så sjukt spännande...
Det skulle vara så himla skönt att flytta. Slippa bo inneboende, kunna sköta sig själv och göra som man vill.
Lite läskigt är det också, jag har aldrig bott med någon jag känner och älskar förutom min familj. Men man kan inte gå runt och låta bli att göra och testa saker för att det är lite läskigt, vad får man ut av det liksom?
Och förresten har jag och Ida sovit och ätit tillsammans varje dag den här veckan, så det skulle ju inte direkt bli nån skillnad.

Igår kvällst ringde tjejen som har lägenheten till Ida och sa att det var ett par som var där och kollade och bestämde sig för att ta lägenheten. Vi blev fett besvikna, men sen ringde hon igen typ en halvtimme senare. Då hade tjejen som vart där med sin kille ringt och gråtit och sagt att hon inte var redo att flytta ihop med sin kille. så himla gulligt, haha. Eller ja, det var väl jobbigt för henne/dom. Men bra för oss :D

Vi hade 11 månader igår btw. En månad kvar till ett år! ;) Först blev det fika på Garden för uppstartning av poesi/skriva/läsa klubben! Det var galet mys, är så himla glad att vi faktiskt kommit igång med det. Och vi har fixat tid för stipendie samtal och hittat en reptid och fått napp på lägenhet. Det känns som att allt liksom faller på plats. Det känns bra.

Efter fikat blev det bio. Eller, vi fick slösa bort 1,5 timme först innan bion började för vi ville se Revolutionary road. 
Vi spelade spel på diesel verkstan och kollade filmer på konsum :p 
Filmen var sjukt bra men väldigt mörk. Att den skulle vara djup var ett av skälen till att jag ville se den men att den skulle vara så jobbig var jag inte beredd på. Kommer nog inte vilja se den igen, inte på ett bra tag iaf. Det orkar man inte. Men se den om ni inte har gjort det! Kate Winslet var helt otrolig och Leonardo DiCaprio var över förväntan.
Bion var slut vi 23, men som sagt så har man ju sovmorgon :)

Har varit molnigt idag, men jag är glad ändå. Man har ju fått en del sol den här veckan iaf, igår och i förrgår var som sagt mkt fina dagar. Igår morse vart jag jätte glad när det var ljust klockan 7! Känns som det har hänt helt plötsligt att det är ljust så tidigt och så länge. Pang bara! Men gärna för mig :p Jag kunde inte ta tunnelbanan när det var så fint igår så jag tog 76an. Jag älskar att åka buss när det är vackert väder, det är så himla mysigt! Så jg var fett glad :) Sen kändes det as bra på SceMun också när Ingrid äntligen fattade att upplägget inte funkade. Istället läste vi igenom manuset sittandes och gick igenom allt runtomkring. Det gick väldigt bra, synd att vi slösat bort 2 ggr redan bara, det kommer bli fett stressigt sen.
Men men, det är ju faktiskt inte hela världen. Man får försöka ha kul bara så blir det nog bra.



Torsdagar är också bra dagar( förutom tisdagar som jag skrev förut altså)
Man har sovmorgon, gympa (som jag tycker är askul nu förtiden! Är fett motiverad, nästan blivit lite besatt av träning tror jag...Idag var det boxning, sjukt kul och jobbigt. Kommer ha träningsvärk i armarna men det är bara skönt, då känns det att man har gjort nåt :p) och Nk där man ändå bara sover och slutar 14.30. 
Som sagt skön dag.

Nu måste jag leta reda på min sötboll så vi kan åka till Orminge..

Wish me luck!

Vädrets makter

Kom på att jag glömde skriva: fick en present från finaste Matilda i måndags! Filmen Tillsammans, tack så jätte mycket!! 
Den är galet bra... Fick även presenter från min faster i helgen- en jättefin, vårig sjal och 500 spänn! Alltid trevligt med pengar, kan ju köpa mig klänningen jag vill ha :) Och matilda, jaaaaa till din kommentar!! :D

Vet inte om jag skrivit det men jag fick ju även jättefina dekorationshjärtan av Sara och underbara Marilyn tavlor av underbaraste människan som vi ska hänga upp när/om vi flyttar ihop<3

Nu var det här inte tänkt som någon slags uppisning/skrytkavalkad över presenter utan jag vill bara säga TACK vad söta ni är! Det är inte heller så att jag bara bryr mig om att få en massa presenter, jag skulle klara mig helt utan egentligen, men jag tycker det är viktigt att säga tack...

Tack till alla andra också som finns och lyser upp mitt liv genom att vara dom underbara människor ni är<3



Det är otroligt vilken makt vädret har över mig. Jag vet inte om det är likadant för er andra, i våla såg jag det som helt normalt men här har jag träffat människor som inte är lika påverkade som jag så det kanske är en lantis grej? Vad vet jag.
Sol och klart eller lite molningt(det blir ju vackert med lite moln när solen lyser på dom..) kan göra mig till en helt annan människa, särskilt när det inte varit vackert väder på ett tag. Jag får energi och inspiration att göra saker, vara aktiv och kreativ. Allt går så mycket lättare när det är vackert väder... Sen kan regn vara väldigt vackert också, bara det inte regnar för ofta. Det värsta är när det bara är moln och grått. Som någon lakt en fuktig, kall, grå filt över alltihop. Så blir då också mitt sinne.
Vädrets makter.
Idag och igår har varit mycket vackra dagar. Har inte varit ute så mycket som jag skulle velat idag, men jag får väl skylla mig själv för jag hade kunnat ta mig tid...

Igår var en mycket bra dag måste jag säga. Särskilt igår.
Jag och finaste Sara fixade äntligen tid hos kuratorn för snack om stipendier till Ghana resan, som förhoppningsvis blir vårt projektarbete i höst, så nu är min ångest över att vi aldrig kommer nån vart med det över. Vi fixade även engelska redovisningen idag och gjorde en jättefin plansch :) Snälla fina Jesper släppte in oss i KuHi salen där vi fick sitta och klippa och klistra och måla. Han är en fin människa. Ida hjälpte till också ;)

vi var klara vid typ 2, en av fördelarna med att bara ha en lektion :p När man kom ut var det världens vackraste vårväder och jag blev super glad och sprallig :D Sket i GeMun och drog med Ida till punktshop där hon köpte nya töjnings örhängen och sen gick vi till myrorna. Jag hittade ingen klänning vilket var varför vi gick dit, men jag köpte en bok av Louise Hofsten till min kära mor och en diktbok av Tage Danielsson, yay!, till "poesiträffen" idag :) Jag älskar Hasse o Tage<3 Vi vandrade sedan till bussen, inte kan man ta tunnelbanan en så vacker dag! svängde in en snabbis på webhallen också. Där kunde man spela tv spel och jag lovar er, det var 99% killar där. Man kan ju faktiskt undra varför saker är som dom är ibland.

Jag gav mig sedan ut att springa, något jag inte gjort på länge. Det var väldigt trevligt. Man är så I kroppen när man springer, det känns väldigt skönt tycker jag.
Sen kände jag mig även väldigt duktig och gjorde lite styrkeövningar. Gjorde ett varv av dom övningarna vi gjorde på idrotten. Måste ju fortsätta träna dom musklerna man fick träningsvärk i av gympan. Mina ben behöver det verkligen.

Spenderade resten av kvällen hos älsk<3 blev mys och L-word som vanligt :)

Nu ska jag gå med söta människor och vara kulturell på ett café.

Puss


Ännu en helg överstånden

(Oj oj, nu blev det lite fel ordning på inläggen här. Så kan det gå när inte hjärnan är på)

Har inte bloggat sen i Torsdags, fy på mig!! Fast det är väl kanske något positivt då man kan tolka det som en indikation på ett faktiskt liv med annat att göra en att blogga!! Fast hade jag inget liv skulle jag ju kanske inte blogga så mycket heller...hm, svårt det där ;)

I Fredags stannade jag som sagt kvar hos min sjuka älskling här i Sthlm och tog hand om henne<3
Vi åt tomat soppa, för ovanlighetens skull haha.

Innan dess var jag dock på söder i våra gammla kvarter och fikade på Sophies med Matilda, Annie och Sara :D
Blev dock inte av att gå ner å kolla vad som inhyses i Rytmus gamla lokaler nuförtiden, men då har vi det kvar till en annan gång :)
Fick skapliga flashbacks iaf! Galet. Det kändes som en annan värld, ett annat liv...Och ändå var det bara 2 månader sen man var där sist. Det känns som man har gått i Sickla forever nu, hade typ glömt Munchen helt, med flashbacksen insåg man också hur mycket jag saknar Söder och allt vi hade där..Sophies och prisextra, backen och hornsgatan, utsikten och mysigheten... Men det var underbart så länge det varade.
Sara och jag ska iaf. ha något slags verksamhet i Tornet en dag. Så det så.

På lördagen mådde finaste människan som tur var bättre så det bar av till hålan :p
Var underbart på tåget; när vi kom utanför Arlanda var det som att åka ur en sockervaddskludd ut i solskenet! Helt underbart, på typ 2 sekunder var det helt plötsligt strålande sol och klarblå himmel. Spejsat.

Vädret gav mig lite kreativitetsryck som hållit hela helgen, har fått typ 5 låtidéer! Det känns bra, men det känns inte så bra att jag inte känner att jag har tid eller ork att ta tag i det...Oh well, har ju kvar idéerna iaf.

När jag kom hem fick jag lite ryck och började prova alla mina fina klänningar från tiden då jag ofta bar klänning.
Har inte känt mig så feminin på evigheter...Hade iofs klänning på julafton och allhelgona, men de var ända gångerna på hela hösten. Det var mys, jag fick världens sommarkänsla vilket iofs. blev lite fel eftersom det är typ 30cm snö hemma och värsta vintern haha. Det blir lite fel när det är vår i stan och vinter hemma...
Trevligt var det iaf, jag ska köpa mig en klänning.

Melodifestivalen var fett lame...Country tjejerna var faktiskt bra och nån mer var helt ok. Men det mesta var mediokert eller rent pinsamt. Men orka bry sig egentligen, tror definitivt inte att jag kommer kolla på eurovision i år iaf. Det är samma sak varje gång: alla kompisröstar, baltikum har växt sig starka och har gemensam kultur som förenar dom mer än oss andra så dom har försprång, och Sverige hamnar skitdåligt till allas STORA förvåning, Sverige som hade ett sånt Starkt bidrag i år!
Cirkus det är egentligen...

En annan cirkus är ju alla hjärtans dag, och jag vet att alla säger det och klagar och är surkärringar men lite överskattat måste jag ju säga att det är. Det är en bra anledning om man ska berätta för nån att man är kär eller så och det är ju trevligt att fira kärleken men jag måste protestera mot de omgivande "traditionerna." För mig är inte kärlek och uppskattning förknippat med konsumtion av rosor och choklad. Dessa saker är trevliga men hysterin kan ju stå en upp i halsen!
Ida vet att jag älskar henne och hon vet att jag älskar henne för vi säger det till varandra regelbundet. Vi firar vår kärlek på våra årsdagar och jag ser ingen anledning att göra ett stort pådrag bara för att.
Jag är inte emot uppvaktning och firande eller gåvor alls men jag tycker det är mycket roligare att göra det spontant :)
Det är också en dag att fira vänenr och familj tycker de flesta, och ja, det kanske det är och det är ju bra att man visar varandra uppskattning men det är ju lite synd att det ska krävas en speciell dag för att få oss att öppna våra svenska hjärtan. Fast ja, det är väl kanske just vad vi behöver...

Såg Maria Larssons eviga ögonblick. Den var bra, dock inte som jag väntat mig. Jag trodde den skulle vara lite flummigare med mer vackra bilder och mer om fotografi, men den var högst sevärd ändå.

Söndagen innebar en intressant upplevelse: Kattutställning i Östervåla sporthall! HAHA!
Det var tydligen intrenationellt för det var massa norrmän där och folk från hela Sverige. Katterna var väl fina, blev särskilt kär i Brittisk korthår; en ras som var jätte söt- såg fett trumpen ut med stoora ögon. Tyvär finns inga bilder på just den sorten på google, måste vart nån specialare :p
Annars rådde allmän "mässstämning" och kattägarna uppfyllde ungefär alla mina fördomar om kattutställare och utställare över huvud taget. Tyckte lite synd om katterna......

Sen bröt jag ihop lite över GeMun, färgade mitt hår och klippte Idas hår.

Har även fixat egen internetbank så nu akn jag betala grejjer själv därifrån, känner mig fett stor, haha.

Träningsvärken från i torsdags satt i hela helgen och orsakade lite svårigheter med att t.ex. ta sig upp ur sängen och så, men nu har den gått över. Måste träna lite igen så det inte var förgäves...

Det var helgen det.

Hur var DIN helg? (Försöker bara vara lite egotrippad och fokusera Lite mindre på mig, mig mig. Fast det blir väl lätt så i en blogg som handlar om mig, mig, mig.....)

Puss

Mån dag, månn dag, månndagg...

GÄÄÄÄSP!!!

Idag gick man upp 5 så jag är skapligt trött, Ida ligger och snarkar i min säng för tillfället ;)
Men det var värt det, vi hade as bra och rolig clinic hela förmiddan med ensemblen!! Det var både 3or och 2or men 3orna var typ 4 stycken, fett dåliga dom e ;)

Det var nån improsnubbe vid namn Jögen som tydligen kände Lotta. Vi gjorde en del övningar som vi gjort med henne, jag tror han blev lite chockad över hur seriösa, duktiga och insatta vi var.
Efter pausen började vi göra sång och musik impro, gaaaalet kul!!!! Alla borde prova, det är så himla befriande, roligt och utvecklande! Blev så himla glad och inspirerad.

Svenskan och historian var helt ok de me, redovisade på historian och snackade slang på svenskan. Det är så sjukt roligt att dom som var med(ok, dom flesta som var med är nog döda men ni fattar grejjen) när "arbetarslanget" "förgiftade" och tog över språket nu klagar på samma sätt på det i princip exakt likadana fenomenet "förortssvenska" och tonårsslang. Vi lär oss verkligen aldrig.

Svärord ska vi prata om när jag ska mönstra v. 11 så jag missar den lektionen, men jag har tänkt lite på det där.
Det var det fantastiska programmet musikmixen( 2an halv 9 på torsdagar, se det!!!!!!) som en vis man jag inte minns vad han heter pratade om det här. Varför är våra svärord, de "förbjudna orden" ofta ord som hänger ihop med det naturligaste, bästa och finaste i världen; kön och sex?
Om man i tidningen skriver ord som kuk eller fitta och använder dom som "normala" ord, skulle det bli upplopp.
Men ord som borde vara förbjudna, som står för det hämskaste människor kan göra, som mord och tortyr, dom kan användas fritt vitt och brett.
Låt det vackra som man inte ska skämmas för vara vackert och det hemska som man borde skämmas för vara skamligt.

Om jag på improvisationsövningarna "tagit upp" en mördare ur min "säck" hade ingen reagerat.
Om jag däremot plockar upp en fitta, eller en dildo, skulle det blivit jobbigt för både mig och den jag gjorde övningen med.
Varför?


Gjorde lite GeMu i skolan, det går väl ok. Nice med nya datasalarna iaf, har inte vart där förut. Synd att det är lektioner hela tiden bara...

När Ida och jag gick till bussen var det kolmörkt, tills ag såg att det var för att det var molnigt!! Det var sprickor i molnen i väst och om det hade varit klart hade det inte varit bäcksvart fast klockan var kvart i 6!!! Detta gjorde mig både glad och ledsen: glad för att det blivit så mycket ljusare och när det blir fint väder kan jag njuta av det, ledsen för att det inte var fint väder så jag fick njuta av det. Men det kommer väl :)

Guten nacht esels unt wienerschnitzels

En torsdag till historien


"Lena, hur vet man att man älskar nån?"
"Man tänker på den..."
"Ja!"
"Man vill va med den hela tiden.."
"ja, ja! Och mer?"
"Man blir glad när man ser den..."
"Precis!"

Fina repliker från så som i himmelen. Det är nog sant också, men jag tror att det är först när det blir svårt som man inser vem man verkligen älskar.

För den man älskar skulle man offra allt, sig själv, vad som helst. Man skulle göra vad som helst för att inte förlora den.
Man sätter den personen före sig själv. Ens högsta önskan är att den människan ska vara glad, lycklig och må bra.
Man mår dåligt om den mår dåligt och skull byta om man kunde.

Min älskling är sjuk och fast det inte är allvarligt blir jag ledsen i hela mig.

Det blir inte av att åka till våla imorrn, ska stanna och ta hand om min baby<3
Åker hem på lördag, om hon mår bättre, och gör lite GeMu mm.
Känns nästan skönt att inte behöva tänka på att man ska hem imorrn...Kan chilla, packa imorrn å så.

Hade värsta träningspasset(för mig var det det iaf) på gympan idag. Ja kommer inte komma sitta imorrn av tröningsvärk i lår och rumpa, haha!

Gjorde kompskiss till sången(så himla trött på dom där kompskisserna....) på Nkn,så hade man det gjort. Väldans bra lektion att göra annat på måste jag säga. Man lyssnar ändå inte och inget går in så man kan lika gärna utnyttja tiden att få nånting annat gjort.
Sen är det ju skönt å ha en slapplektion. Kom 20 minuter försent i Tisdags, jag trodde att vi började 35 men vi började 15, men det gjorde inget för han hade ändå inte tagit närvaro, haha.

Hurtbullar som vi är nöjde Matilda, Annie och jag oss inte med gympans work out utan gick och simmade. Dock blev det inte så långt; 600 meter. Men vi hade ju tränat så hårt innan ;) I tisdags simmade jag ju bara 550 meter, men då hade jag ju faktiskt promenerat en halvtimme innan också :p

Jag känner mig faktiskt riktigt taggad och motiverad på träning nu. Det känns bra. Det är ju en månad kvar till mönstringen så det pushar ju lite, sen har jag bara plötsligt fått en ganska stark vilja att komma i form. Insåg idag hur sjukt otränad jag är i låren...har tappat allt (det lilla) man hade i högstadiet. Illa illa...
Sen hjälper det faktiskt otroligt mycket att man har sällis med fina människor också<3
Motivation och draghjälp, väldigt underskattat!!

Jag fick även äran att träffa min fina vän/syster idag!!! Ullet jobbar numera på Vasagatan och bor i Tumba med sin pojkvän :) så idag träffades vi och käkade på kungshallen(ovanligt ;p) och drog runt på stan. Mkt trevligt, mkt trevligt!
Ses alltför sällan.
Jag vill se Virrans(ullets storasuyster) bäbis Amina!! Jag vill köpa en body på ekovaruhuset till henne :D Har velat köpa en forever men inte haft något lämpligt offer förrns nu. Den är beige med tryck på coola människor som t.ex. Frida Kahlo på.. Fett ballt liksom!!

Jag har blivit medlem i någon slags enkät grej på internet där man kan få gåvor och presentkort genom att svara på enkäter. Fett med nice!
Jag har även spelat lite spel med pengar, något priviligierat dom över 18 och en befogenhet jag måste utnyttja. Jag läste nämligen att man som ny medlem fick 80 spänn gratis att spela för. Jag vann några gånger, men aldrig mer än jag gjorde av med så snart var saldot nere på noll. Det var inte så roligt, inte riktigt min grejj det där.

Som Conor Oberst säger:
"I´d rather be working for a paycheck than waiting to win the lottery"

Så kan det gå när man tycker att man har gott om tid och helt plötsligt slösat bort all den tiden och har ingen tid.

Imorrn blir det väl mys och l-word med älsklingen som vanligt, om hon orkar. Såg på 2 avsnitt igår, snart är säsongen slut och då har vi inget mer å titta på!!! Kattastrof liksom! Den där serien är alddelens för beroende framkallande för att få finnas.
Sov även över hos nämnda sötis vilket var trevligt. Fick gå upp tidigt idag, jag har sovmorgon men inte hon, men jag åkte hem och tog en power nap, diskade och dammsög så det var bara bra.
Nu är jag däremot väldigt trött och borde verkligen sova för jag känner halsontet börja komma krypande...

God natt!

Dagen efter


Så till gårdagen, "D-day".

Det var en mycket trevlig födelsedag måste jag säga.
Skönt med sovmorgon och mysigt att få träffa min kära mor på min rikiga födelsedag.

Otroligt vackert väder var det också, som sagt. Super mys med all snö..det var lite lame med att åka tillbaka till stan, hade gärna stannat i supervintern :P

Tog bussen från våla 9.55. Vi promenderade dit i solen och mamma bar min väska, haha.

På bussen fick jag veta att min kära vän Ankan skulle bli faster samma dag!!!
Grattis till henne och hennes bror och grattis till Albin som valde en så sjukt bra dag att klämmas ut på!!

Eftersom vi "missade" de 2 första lektionerna blev det till å käka lunch direkt.
Fick sockerhjärtan av finaste Sara i present, såna som hon och tilda hade på bullarna på barnkalaset förra året<3<3<3<3

När mina 2 lektioner var slut blev jag medlem i donatorsregistret, greenpeace och kollade upp blodgivning.
Kom dock på att jag är ju inte helt frisk(fysiskt altså...mentalt vet ni ju hur det är) och då får man inte ge blod så det blev de inge av med. Lika bra för jag orkade inte åka ända till Fridhemsplan...Gör det en annan gång.

Eftersom det var måndag och alla mina söta vänner har fullspäckade liv blev det jag och Ida som skulle hitta på något mys.
Vi insåg snart att världen är i konspiration mot måndagar.
Alla(ok, dom flesta. Många.) hatar redan måndagar och som grädden på moset, för att man inte SKA kunna ha kul på måndagar så är typ allt stängt!!!
Inga museer, inga teatrar, ingen musik på debaser......dött!!!

Vi tänkte då gå på bio, som vanligt, men som tur var så orkade vi inte för vi var hungriga och vi skulle inte hinna äta innan bion och efter skulle allt typ vara stängt.

Detta ledde oss till Götgatan och Muggen.
Innan dess utnyttjade jag dock en av mina nyvunna "rättigheter": Jag köpte ett paket ciggaretter.
Tyvärr är jag ganska övertygad om att snubben hade nöjt sig med att jag Sagt att jag var 18, men jag tvingade halvt på honom mitt leg iaf...:p

Ett stycke laglig cigarret intogs innan ett kort, mysigt besök på Hellstone. Alltid lika trevligt och inspirerande.

På muggen såg det väldigt fullt ut, men vi bestämde oss för att chansa.
Eftersom jag fått pengar av morfar i present så bestämde jag mig för att bjuda min älskling hela kvällen<3
Jag älskar att bjuda. Om jag har pengar iaf...;)
Det blev 2 mycket goda mackor!!! Synd att allt där ska vara så himla gott OCH DYRT!!! Nu var det ju inget problem eftersom jag hade pengar men när man inte är rik vill man ju också kunna käka goda grejjer på mysiga ställen....:(

Under kvällen införskaffades också brownie och latte/jorgubbspaj och latte.
Jag lovar, den jordgubbspajen........den var värd vartenda öre!! Perfekt som födelsedagstårta. Galet. Nästan i klass med tårtan jag bakade med mamma hemma.

Det blev massa snackande och mys<3<3<3

Och sen var det dags: min första lagliga, egenköpta alkohol!!
Eftersom jag kände mig feg och det var min födelsedag fick jag Ida att fråga om åldersgränsen, haha!
När 18års gränsen var bekräftad tog jag mod till mig.

Jag: " Jag skulle vilja ha en päron cider."
Lite dryg, "jag bryr mig inte" servitris: "ok, vill du ha is?"

Shiiit!! Tänkte jag, hon frågade inte om leg! Det syns redan att jag är 18, haha ;)

Jag växte några centimeter där jag stog och kände mig fett med stolt.
Men när det var dags att betala kom det: " får jag se leg också?"

Damn!

Aja. Jag lämna fram det och hon rörde inte en min. Bra, tänkte jag. Hon tänker inte på att jag fyller 18 idag. Då har man ju räddat masken lite.

Men när jag skulle skriva på kvittot kollade hon lite finurligt på mig: "och du, grattis förresten ;)"

AAaaaa....jag höll på å dö.
Kändes så galet fånigt: Nu är jag 18, då ska jag köpa mig en cider! Hahahahaha
Dom hade säkert roligt åt det, och de kan jag väl bjuda på.

Kul var det iaf. Inte utan att man kände sig lite stor, på ett väldigt naivt och normativt sätt. Det var trevligt.

sen blev det mer prat och mys, åt lite av pralinerna jag fått i present av Ida fast jag var galet mätt.

Totalt satt vi där i ca 5 timmar. Från typ halv 6 till kanske kvart i elva. Dom stängde elva...
Underbart var det och ett perfekt sätt att spendera sin 18års dag.
Det hade varit kul med röj, men som sagt- måndagar är dödsdömda på den fronten. Plus att det är 20 eller 23 på typ alla ställen i Sthlm...

Utanför min port tog älsk sitt första bloss någonsin, jag tog mitt första rejäla halsbloss, något jag aldrig tänker göra om! och vi inväntade 23.30 slaget, då jag blev 18 på riktigt :) innan vi pratade lite mer och tillslut däckade.
Som antytt sov min älskling över, en perfekt avslutning på dagen.



Nu vet ni som inte redan visste och det finns föralltid i cyberspace.

(LAGG!!! Jag publicerade det här i Tisdags, det är jag säker på, men tydligen har det inte lagts upp..aja..)

Äventyret


Idag var Stina på äventyr.
Det finns en stor betongbyggnad i skogen vid simhallen hon varit nyfiken på länge.
Vad är det för något?

Vilken dag var bättre än idag att undersöka saken?

Skogen var skog och härlig. Nästan framme tycktes det stå en människa där! Stina blev rädd, det kändes osm hon gjorde något förbjudet, stället såg dessutom ut som en plats där "skumma" människor skulle kunna hålla till. Avskilt, undangömt.
Men det var bara jeans.
Fast inte så bara.
Vem hänger upp 3 par jeans på en gren i skogen?

Betongbyggnaden var stor och omringad av hönsnötstaket med taggtråd och det stog två NCC baracker under den där det lyste bakom röda gardiner.

"obehöriga äga ej tillträde!"

Vattentorn?

I närheten stog några suspekta, svarta tingestar.

Vad var det för något?

Det såg ut som högtalare. Svarta trälådor. Även dessa inhängnade. Ännu skummare.
Som Matilda säger: Ropsten är fett skumt!

När Stina tittat närmare på betongklumpen var det dags för det huvudsakliga syftet med att lämna sitt rum överhuvudtaget; gå till simhallen.

Men väl framme vid vägen tillbaka fick hon syn på vad som skulle kunna vara snö på is av vatten (från t.ex. sjö).
Hon hade tidigare sett på kartan att det skulle finnas något sjöliknande i närheten.
Och det var en så fin väg.
Upptäckarlusta!

Vägen ledde inte till en sjö, men väl till mer skog och något man skulle kunna kalla park.
Väldigt exalterande måste jag säga.
En undran över vart alla vägar ledde.

Efter lite närmare utforskning av diverse platser runt "parken" skulle Stina äntligen ge sig. 
Hon kunde se betongbyggnaden, och vilken väg som skulle leda till GIH-badet.
Men uppe på berget fanns det byggnader. Okända byggnader.
Utforska!!!

Stina gick upp mot byggnaderna, som låg till höger om vägen som förmodades leda till badet.
Vad ÄR det här??!?!!?

Gick runt byggnaderna.

"KTH campus"

Jaha. Och hur gick det till?
Lokalsinnet sa: vänster!
Vänster blev det.

Upphetsande känsla av att vara completely lost. Inte en aning om vart man är.
Lite rädd, men ändå trygg. Människor, hus, liv.

Sjukt spännande!

Sina skrattade för sig själv lite då och då.

Efter vad som kändes som en evighets promenad i vad som kändes som rätt riktning, något som bekräftades till viss del av skyltar som sa "T-centralen" pekandes i en riktning som sa att jag gick åt rätt håll, såg jag till höger T-bane stationen KTH och Valhallavägen.

Hon skulle kunnat sejfa och gått ner dit, gått till stadion och sen gått upp till GIH, men det galet braiga lokalsinnet sa henne att om hon fortsatte framåt lite skulle hon komma till den väg hon så ofta såg cyklister, antagda studenter, svischa ner för till GIH badet. Stina hade rätt.

Det var en väldigt spännande och tillfredställande känsla.
Nu visste hon även exakt vart cyklisterna kom ifrån.

Om hon hade följt vägen hon tänkt ta från "parken" till GIH hade hon kommit rakt på, mitt i prick.
Det var ju bra.

Men det här var roligare.

30 minuter tog äventyret men det kändes som dubbelt så mycket.

Livet är äventyret om man är öppen för äventyren.

18!

Då var man vuxen! 18 år. Det känns som om hela livet hittills har gått ut på att bli 18, och nu är man det.
Och världen är ett vykort från Sälen, till min ära inbillar jag mig.
Tog sovmorgon också, som sagt.
Ska snart åka till skolan.

PUSS!

Dan före dan...

...Fast inte före doppare dan. Imorrn smäller det! The big Day.
Tänker faktiskt skolka lite, jag tycker man förtjänar det på sin 18års dag. Man ska inte behöva gå upp 5.45 på sin födelsedag, tycker jag iaf. Så jag kommer väl till skolan vid 12.15 sådär :p Missar ju bara ensemble som just nu e fett ovärt, och GeMu som jag kan göra klart nästa helg.
då får jag dessutom träffa min fina mamma på min födelsedag, nåt jag deppat lite över att jag inte skulle få...

Idag har vart fett med chill. Efter en välbehövlig dusch drog mor, far och farmor på sy- och antikmässa i Uppsala så det va bara jag, Ida å sis hemma. Vi gjorde Idas GeMulåt och lite på min, handlade/promenerade, fikade rester av gudomlig tårta från igår och såg Äppelkriget, världens näst bästa film, efter S.O.P.O.R ;)

Sen blev det smaskig mat, courn filé med nån sås och hasselbacks potatis!

Blev ingen hårfärgning, hårklippning, jobbsökning eller bakning den här helgen. Ska ju hem nästa vecka med så jag tar det då. Inte för att nån annan än jag har nåt som helst intresse av att veta det, men jag vill gärna komma ihåg vad jag har att göra nästa helg.


Måste bara tipsa om en grej: Musikmixen, Torsdagar typ 20, 20.30 i Svt (2an tror jag)
Såg det i Torsdags och det var helt Fantastisk!! Ni måste kolla in det. Och dom sa så smart saker och var så grymma att jag blev helt rörd.
KOLLA IN!!!!

Nu ska jag packa, brodera och äta lite smarriga chokladpraliner ;)

Puss och kram ekobanan (som matilda så fint skrev<3<3<3)

Melodifestival och fake födelsedag!

Februari är en bra månad. Den har 4 vårtecken fast det fortfarande(iaf i år) är vinter: Jag fyller år, semlor, det blir ljusare och Melodifestivalen!! Där semlor och melodifestivalen är mkt bra på så sätt att de är varje vecka och då får tiden tt gå lite fortare. Idag har 1,5 av de sakerna avhandlats. 

Min födelsedag firades idag fast jag fyller på måndag eftersom det blir lite svårt att fira hemma när man går i skolan och vi firar inte imorrn för att farmor ska kunna åka hem då. Annars blir hon ju kvar till måndag, haha xD
Därför räknar jag den här dagen som halva min födelsedag, alltså 1,5 vårtecken.
Det är ju trevligt att få "2" födelsedagar, även om jag gärna skulle spenderat mer av min riktiga med min familj. Me det får bli Ida och kompisfamiljen istället :)

Kändes lite wierd att fira när det är 2 dagar kvar tills jag fyller, men det har ändå varit en riktigt mysig dag.
Imorse vaknade jag till vid nio och öppnade ögonen. Ida märkte detta och sa god morgon, fast jag var inte riktigt redo att vakna och svarade med ett charmigt "tyst! Jag sover..." Men när jag kollat klockan på min mobil, den var död, så la jag märke till någonting lite undermedvetet. Jag blundade igen men kände att något hade varit annorlunda. Jag tittade ut och såg att det stog ett kort på mitt nattduksbord. Det var vitt med en pussmun på. Nu kunde jag ju inte bara ignorera det när jag sett vad det var så jag läste. Världens gulligaste kort från världens gulligaste människa<3<3<3
När jag kastade mig på människan plockade hon fram det kortet gett en ledtråd om: en påse med chokladpraliner från choklad butiken i Sickla!!! Underbara kvinna<3<3 Hon hade nämligen glömt sin "riktiga" present i Tystberga så jag fick det så länge :D
Sen fick jag veta att klockan bara var 9 och mitt humör blev lite sämre. Dom andra skulle inte komma och väcka mig förrns om en timme. Ida gick upp och det var bara till att försöka somna om. Det gick faktiskt hyfsat, bättre än jag trott, och jag halvsov rätt långa stunder, sista 20 minutrarna sällskapad av Ida.
Så kom dom äntligen upp för trappan, Ida gick ut för att vara med och sjunga men blev inskickad igen, anledning komer senare. Mor, far, syster och farmor kom in och sjöng med paket och chokladglass och inlagda aprikoser, som jag bett om, till mig och Ida. Ida fick ett paket av mamma(det var därför hon skulle ligga i sängen också, vi firade henne lite på samma gång) med en jordgubbsmössa som hon hade stickat efter tips från mig ;)
Jag fick väldigt trevliga, önskade presenter: Hasse o Tage boxar(BÅDA!!! :D:D:D:D), Lalehs nya skiva, No sweat skor,körkortskurs, block och pennor av syster och tavla, vantar och present kort på ekovaruhuset av farmor :D

Jag har spelat Laleh 3 ggr idag men inte hunnit lyssna ordentligt än :p Men av det jag har hört är den tipptopp!

Jag fixade till tårtan jag :)
Mamma var lite orolig för att den skulle vara för lös i mitten-den hade tydligen varit VÄLDIGT lös igår men det hade stelnat i kylen under natten. Dock gick den inte att dela, som det var tänkt, men det var bara bra. Då gjorde vi så här
istället å det blev ju as nice!!

Jag gjorde även hallongrädde och vanlig grädde till.

Morfar hämtades vid två, det blev lite kakor och sen -jag skojjar verkligen inte- VÄRLDENS GODASTE TÅRTA!!!
Altså seriöst, den där tårtan/kakan...Jag trodde jag skulle dö! Det var helt INSANE vad god den var. Tror verkligen aldrig jag har ätit så god chokladtårta/kaka i hela mitt liv. GALET!!!
Mäktig som tusan var den också, höll på å spricka efter en bit...
Jag ska göra den och bjuda på nån gång, era liv kommer förändras för alltid ;)

Vid fikat fick jag även present från min bror, nyss uppstigen ur sängen.
Han är så söt: "Ta inte det här på fel sätt nu. Det var en impulsgrej...." haha.
Jag fick en sån där magtränigs grej man rullar med på golvet (bild kommer på den med)
haha. Jag tog det inte på fel sätt, han var verkligen nervös stackarn<3 Fett bra grej, tar som f*n!
Den lekte vi med lite ;)

Sen fick jag Äntligen se min älskade film: S.O.P.O.R av Tage Danielsson. Helt fantastiskt.
Den är så BRA!! Jag kommer tvinga alla att se mina Hasse o Tage filmer nu, hahaha.

Sen blev det lite blogg följt av, som jag skrev, smaskig lasagne.



Eftersom det är min "födelsedag" idag fick jag även alla att se på melodifestivalen(skulle dom nog gjort ändå eftersom det är sån tv-torka på lördagar, men ändå..)
Jag, mamma och Ida var grymma, eller det var väl snarare svenska folket som för en gångs skull hade GOD smak som vi ;) Vår rankning var:

1.Emilia - You´re my world
2. Alcazar - Stay the night
3. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla / Nina Söderquist - Tick Tock
4. Scotts - Jag tror på oss
5. Marie Serneholt - Disconnect me
6. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
7. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus


Så jäkla grymma vi är! Emilia och Alcazar gick vidare, Caroline och Scotts till andra chansen och Shirley kom sist!

Emilias låt överraskade och var fett me chill! Alcazar var medryckande som vanligt, Caroline var as skön som vanligt (diggade verkligen hennes låt! Förutom txten som hade varit bättre på engelska..)och Nina var det ju lite drag i iaf. Scotts var svängiga men rätt trista, Marie lika så. jonathan var tunn lättmjölk/pojkband och Shirley var sömnpiller. 

Men som sagt, mkt nöjd med utgången :)
Och detta får avsluta för ikväll. Nu ska jag se klart på rosa pantern och socialisera lite innan jag däckar.

Good night people!


Ordbajs och händelser

 Förlåt att jag inte bloggade igår Matilda, jag vet ju att min blogg är ditt liv, men jag va fett mycket med trött ;)

gårdagen bestod av lame KuHi, trött och trist...Kan verkligen inte förmå mig att komma igång med arbetet, det blir väl sista minuten med det med, liksom allt annat. Tråkigt när man inte har lektion med älsk också<3 Hon har bytt till senare grupp, men åkte ändå dit till halv 9 den knäppisen, haha.
Sånglektionen gick fett bra iaf. Slapp visa ensemble kompskissen och "blues"låten jag skrev för 2 veckor sen vilket var fett skönt. Låten hade jag väl kunnat spela upp men den är ju inget mästerverk direkt, och den andra kompskissen var inte klar. Inte den andra kompskissen som skulle vara klar heller men den var iaf. mer klar. Fick prioritera lite då jag som vanligt skjutit upp läxgörandet. I Onsdags var jag hos fina älsklingen hela kvällen(kollade på l-word, som vanligt, och Kalle Blomkvist :D) och tänkte att "jag gör det på torsdag". Men då simmade jag och slösade bort massa tid framför tv och dator. Började med kompskisserna 20.00, haha. Men det gick bra för vi jobbade bara med den låten som jag prioriterat och jag fick fett med cred för den! Yeah ;) Drog till och med över med 20 minuter :O

Monica, min sånglärare, är gravid som jag misstänkte. Men jag har inte velat säga nåt, LITE pinsamt om hon bara gått upp i vikt liksom, haha. Men hon ska ha barn i juli så det kommer inte påverka mig, ska ju ändå ha ny sånglärare i 3an.

Orkade inte åka till Skansen o kolla på Sussi när hon jojkade i går, (de var samernas nationaldag) vädret var inte direkt inbjudande och jag kände att ekonomin inte riktigt tillät det. Det blev ingen picknick heller, vädret var som sagt inte så trevligt..Vi hängde i sofforna, satt vi datorn o kollade på lärarnas myspace och fikade istället :) Äntligen fick jag min eftertraktade blåbärspaj! Hade suktat i flera dar så jag unnade mig en bit ;) Den var väldigt god! Dock inte så att jag kände en beroende framkallning, vilket var tur för det skulle jag aldrig ha råd med. Ida är hetast! (Ursäkta, Ida våldtog tangentbordet....)

Vi lyckades missa tåget hem till mig( man fyller ju på måndag så vi firade idag) tack vare en missbedömning av tiden det tar att ta sig till tåget...Kom 30 min senare än planerat till Uppsala där far, bror och farmor väntade på att få åka hem, hehe. Men dom var inte märkbart sura :p
Efter en kissnödig hemresa blev det hemgjord pizza, mmmm, och bakande av chokladtårta till idag och chill framför tvn...


Mer info om dagens intressanta händelser, presenter, en fantastisk smakupplevelse mm. kommer sen.
Nu ska jag nämligen fylla min buk med apgod veg. lasagne enligt mitt eget recept :) Specialbeställt av Moi dagen till ära ;)

Pöss

...


På tunnelbanan.
Alla sitter i egna tankar.
Så, plötsligt, svarar en man i mobiltelefonen.
Han pratar Högt på bred JerryWilliamsstockholmska.
"Tjeeenare! Ääntligen ringer 'ru! Hallå? HALLÅ??

Han bröt tystnaden.
Han gjorde oss andra medvetna om tystnaden som ingen förut hade tänkt på.
Han gjorde oss till oss, vi.
Vi,  dom tysta,  och  Han,  som pratar.
Tystnaden gav oss en gemenskap.

Om han hade blivit "jobbig" hade vi alla vänt oss lite diskret men irriterat om och tittat på honom.
Efter ett tag kanske vi hade börjat ge varandra talande blickar.

"Suck, Jag vet att du vet att vi båda tycker han är irriterande"
"Ja, jag vet att du vet att jag vet att vi tycker det. Men vi har ju överseende tills vidare."

Men samtalet bröts. tunnelbanan går i tunnlar. Det är aldrig bra täckning i tunnlar.

När han blev tyst blev tystnaden väldigt tyst.
Kanske var det bara jag som märkte.



Jag tog trapporna istället för rulltrappan upp ur tunnelbanan.
Min kropp var slut efter simmningen, 850 meter.
Men jag kunde inte motstå.
Jag älskar att få dom som åker rulltrappa att känna sig lata.
Se förvåningen i deras ögon när jag inte efter halva trappan svänger in vid fäktningslokalerna, utan fortsätter.
Att jag tog trappan för att jag ville.

Det snöar ute.
Stora, vita flingor faller tyst, tyst.
Det knarrar under skorna.
Jag öppnar munnen och fångar flera flingor på tungan.
Det måste ha sett roligt ut, om någon tittade på mig.
Jag blev väldigt glad.
Jag tycker om när det snöar så här.
Jag är trött på moln, jag är trött på rusk.
Men stora, tysta flingor kan jag förlora mig i.

Det är vinter på riktigt, även i stan.
Det är februari, som man fått lära sig är en vintermånad, och i år är det sant.
Men jag vet i varje cell, varje atom, varje proton i min kropp, att snart är det vår.
Först ska jag fylla stor flicka, sen ska jag ha sportlov med mycket snö.
Men jag vet.
Snart är våren här.

Den förvirrade tanten är inte död.
Hennes rulator står utanför huset och namnskylten sitter kvar.
Det var än ambulans här.
Hon är inte död.
Jag tycker lite synd om henne.

Tid och ljus.
Rymden är böjd.
rakt, böjt, upp, ner, höger, väster, norr och söder-vart ligger norr i rymden?
Gravitation, meditation, svartahål, förnimmelse.
Vakuum, massa, fakta och känsla, människo hjärnan-fantastisk och urkass.
Vi tror på sanning.
Vi skapar vår egen värld.
Vi tror att vi har kontroll, att vi kontrollerar, men vi kontrolleras av allt.
Vi bryr oss för mycket.
Våra liv är en fis i rymden.



Man kan blunda och få en uppfattning om hur det är att vara blind.
Man kan hålla för öronen och förstå hur det är att inte höra.
Man kan stänga av.

Man kan inte blunda med känseln eller sätta fingrarna för smak och lukt.
Vi kan inte stänga av.
Ändå frågar vi alltid - om du måste välja, blind eller döv?
Vi tror att det är värst.
Hur kan man veta?
Pippi var smart.

JAG SKA DÖDA DIG KAPITALISTJÄVEL!!!



Jag ska vara Laertes i musikalen :D Va fett taggad på att vara präst förut men sa att jag kunde va Laertes eftersom ingen annan ville förra gången. Fick lite panik när jag insåg att jag kunde få den och inte ens hade läst den delen av manuset, haha. Jag trodde att det var en stor roll vilket var varför det kändes jobigt, men det var inte så mkt repliker men rätt stor betydelse för pjäsen och rolig att spela!! Så jag dumpa prälle grejjen å satsar helt på det här istället :p

Jag kommer få skrika: Jag ska döda dig kapitalist jävel!, Få skjuta en människa, bli skjuten i axeln, beskriva groteskt hur jag vill döda Hamlet och dö i ett blodbad :D

Komemr bli fett kul. Repetitionen idag var väldigt tveksam dock...Men det löser sig väl.

Altså är det inte nån som skulle vilja söka jobb hos Kultur i vården med mig? Man kan vara en men jag känner mig inte riktigt tillräckligt säker för det...Man ska ha något slags projekt som spela teater, läsa sagor, spela musik, ha skaparverkstad mm. men det ska vara speciellt och roligt. Jag tänkte att man skulle kunna ha låtskrivarverkstad för typ 9-15 åringar!! Fett kul eller vad? Lära dom spela lite gitarr/piano och skriva texter o så... kruxet är att jag har noll koll på arbetstider, vilket kan vara svårt när man går i skolan... Men man kan ju kolla iaf :P Skulle va as nice...

Men nu måste jag sussa, e tröttsig :)

God natt världen! Ha en bra natt, eller dag om man är på den jordhalvan

Rubrik


Idag har varit en mycket trevlig dag. En långsam morgon, första bussturen på länge, väldigt mysig bowling som tog slut aldelens för snabbt...Altså 1 timmes idrottsdag liksom!?! haha, helt galet egentligen. En idrottsdag brukar enligt min erfarenhet oftast innefatta en hel DAG. Men så är ju vår skola lite sär också. Men jag klagar inte :)
vi käkade lunch i skolan där min söta älskling upplyste oss alla om "bajsmannen" som tydligen välter bajjamajor på festivaler när folk sitter i...."tack" sötis. Vi blev alla lite mindre taggade på Hultan haha.
Sen var det tänkt att jag, Annie och Kattarina skulle dra och simma. Så blev inte fallet då det var för fint väder och vi ville fika (skulle bli lite svårt då alla inte skulle med och simma..). Så vi tog en underbar promenad! :D Så sjukt fint runt den lilla sjön! Värsta skogen å allt. Helt uber mysigt. Vi gick över isen, Annie och jag klättrade på "berget" och sprang över isen. Vi stog i solen vid det lilla lusthuset. Vi ska ha picknick där på fredag :D
Helt underbart var det.
Sen blev det mysfika på ett litet choklad café vid skolan. Samtal om klänningar och att bli gammal.

Älskling och jag lagade god mat och kollade på l-word, som vanligt. <3<3
Vill att du ska vara här jämt. Bajs.

Kollade mera lägenheter imorse, är så fett pepp på å flytta ihop men ingen har svarat än...prutt på dom!
Skulle va så galet nice på alla sätt. Få sköta sig själv utan att behöva anpassa sig till människor man inte ens känner hela tiden. Kunna göra som man vill när man vill...

Jag vill gå på museum. Det var faktiskt Ida som kom på det först, imorse när vi satt på bussen. Man blir så pepp på å göra grejjer när det är vackert väder.
Skulle vara så mys å gå på museum, promenera och fika...


Det känns som min hjärna är överbelastd just nu och jag vet inte riktigt varför. Varför just nu? Vad är det som surrar runt egentligen?
Det är saker att göra, grejjer att fixa, tankar att minnas, saker att kolla upp.
Det är en aldrig sinande ström av saker att komma ihåg som flödar genom min hjärna och om jag inte skriver upp det kan jag vara säker på att ha glömt det 5 minuter senare. Lite drygt är det.
Det kan ju vara så att nu när man, efter att historian och Kuhin är avklarad, inte har så mycket läxor att tänka på släpper in allt annat som man skjutit åt sidan för det. Allt det där som är saker man ska göra/tänka på när man får tid och som leder till att man aldrig "får tid". Den så kallade "fritiden" eller "ledigheten" fylls av saker man ska göra för att man är ledig och man är då inte ledig längre.
Jag tror detta är vad som händer min hjärna.

Jag tror även att världen har något seriöst emot mig just nu.
Jag missar Lalehs konsert i Sthlm och den i Uppsala.
Jag missar Anna Ternheims konsert i Sthlm i helgen för att jag ska hem och fira min födelsedag.
Men inte nog med det.
Jag har möjlighet ATT FÅ VARA MED OCH KÖRA till Anna Ternheim i helgen, men kan som sagt inte för att jag ska hem!!! Va fan e grejjen? VARFÖR!????!?!
Hur ofta är det man får tillfälle att Köra bakom en av sina idoler?
Pruttbajsskitpissapkukballefjärtbulle.........

Det blir säkert en tråkig konsert ändå.........

Jag vill ha vår. Fick vårkänningar idag av det vackra vädret, men det ör ju faktiskt snö fortfarande, till och med lite här i stan! Ganska fantastiskt egentligen. "Normalaste" vintern på länge. Snö är ju fint och revligt o så men jag vill ha vår nu!! Är trött på vintern. Men först ska man ju till säfsen och åka snowboard, får inte vara trött på vintern riktigt än.
Och det är ju trevligt att naturen beter sig som man fått lära sig att den gör. Och En rätt grå januari var ju trevligare med snö än en grå januari utan snö..ok, de va typ 2 grå veckor o 2 fina men ändå...
Men nu är det 3 februari, snart är det sportlov och sen är det mars.
Våren är snart här!! (om naturen fortsätter att bete sig vill säga)




Altså, vi MÅSTE fixa det här med Ghana!!!


Jag behöver verkligen duscha men eftersom Bengt gick å la sig fett tidigt kunde jag inte det, så det blir en trött Stina ni får stå ut med imorgon då jag måste gå upp tidigare för att duscha...blääääää
Därför måste jag sova nu.

God natt världen!!

18


Here comes the att göra lista för min big birtday :)


  • Köpa alkohol
  • Köpa tobak
  • Köpa pipa :) (juno wannabe..vill även ha en vattenpipa men de kan man ta sen..)
  • Ge blod
  • Gå med i donatorsregistret
  • Gå med i green peace
  • Gå på krogen
  • Spela på ordjakten el. likn ;p och hästar...


Det ska jag göra, det här KAN jag göra ;) man blir ju MYNDIG som det så fint heter :p

  • Tatuera mig
  • Pierca mig utan päronas tillstånd
  • Gå på DEBASER!!! :D:D när de inte är 20...
  • Ta körkort
  • Gifta mig
  • Rösta
  • Skaffa kort som t.ex. visa el. mastercard så man kan köpa från internet själv :p
  • Adoptera
  • Adopteras
  • Byta namn
  • Pantsätta i pantbank
  • Får ta riskfyllt arbete
  • Sterilisera mig :O
  • Mönstra och gå med i lumpen (mönstra ska jag ju men inte på min födelsedag utan en månad efter :p)
  • Servera alkoholdrycker (bartender kanske man ska bli? ;)
  • Får inneha vissa vapen..............
  • Blir tydligen behörig att "inneha vissa uppdrag" Jag kan tydligen vara rättegångsombud, juryman i tryckfrihets mål, VICE RIKSBANKSCHEF! ;) kan ges tillstånd att driva hotell eller pensionatsrörelse eller förestå sådan rörelse,kan auktoriseras somTOLK (nice, de vill jag ju kanske bli!), översättare eller som bilskrotare. Jag kan ges rätt att importera och hantera explosiva varor och vara utgivare för periodisk skrift. Jag får även vara VD, revisor mm för ett aktiebolag :p
  • Skriva testamente (lätt att man ska egentligen....)


Annat som "händer"

  • Ingen har vårdnaden om mig längre :o När man är myndig är man tydligen vuxen och ska klara sig själv..HAHA!
  • Man måste typ taxera o sånt. Jobbigt..
  • Inget mer skola 24 för mina päron ;)
  • Man har fullt skadestånds ansvar....><

Pretty big day altså...Fett nice med allt man får göra, onice att man förväntas ta ansvar haha. Fast i dagens samhälle förväntar man sig väl inte Såååå mkt av en 18 åring..men ändå :P

Ska bli kul iaf! Livet går framåt å man kan inte göra nåt åt saken, lika bra å njuta av det :)

:D

Det är inte varje dag man vaknar upp till strålande sol, bredvid sin älskling, helt utvilad!! Och dessutom på en tisdag!
Inte varje dag man har tid att "morgonblogga" heller...det är mys :)
Det här kommer bli en bra dag :D

BBKÖLSDGNGENSF H!!


De va ett tag sen sist och det var tänkt att jag skulle skriva ikväll. Men jag pallar inte riktigt..Ida är här den lilla bajsen<3<3 Och det är skönt å känna att man inte har nåt speciellt å göra. Historieprovet är över och det kändes som det gick helt ok och kuhin lämnades in i fredags. Bara sångläxan att tänka på. Nice.
Friluftsdag imorrn! Ska bli fett nice med bowling! :D
Och simning efter :p Sovmorgon har man dessutom, vilken lyx!


Dagens flumm kommer från underbaraste mäniskan i världen:

Ida gnuggar Stina i håret och leker allmänt.

"Vad gör du?"
"Jag fixar frisyrer"
"OK....."
"jag är ida super stylaren"
"Visst älskling.."
"Den här frisyren är Utter Supreme".
"Jaså?"
"jaaa...den kostar 2000 kr. Då får du en tallkotte på köpet också..."

Sen följde pippi deluxe 2000 med små hästar och apor på topparna, ekorre special supreme deluxe med en gran och ekorrar på toppen samt villavillerkulla style - bara 50 kr på grund av lågkonjunkturen.

Tallkotten man får med Utter Supreme kan man ha i håret men man kan äta den också. Man kan även stoppa den i näsan men det har, enligt ida suåer stylaren, inte blivit så poppis här en. Men det är på väg upp, det är stort i Tyskland nu...


Stina: " Mitt lilla UFO"
Ida: "jaha....."
S: "hahaha, Unidentified Flying Objekt asg"
I:".................."
S: HAHA
I: "Är det jag när jag hoppar studsmatta eller?"

Allmänt asgarv.

Den bjuder vi på!


AAAAaaaa!!!!, höll på å glömma, det är exakt en vecka till min födelsedag idag!!! Känns inte så..jag har typ inte fattat att det är februari xp Hade med anledning av detta tänkt publicera min "att göra på min 18års dag" lista men jag är för trött, det får bli imorrn.

Puss gullrumpor

RSS 2.0