Mysdag

Har levt över mina tillgångar idag, men det har varit awesome! Har köpt två klänningar från Beyond Retro - en svart med dinoasaurier(hur episkt är inte det?!?!!! Dessutom är den skitsnygg skräddad modell) och en lila/blå som jag nog ska ha på studenten :D Lite tajt är den, men va fan. Den är underbar. Så glad att vi gick dit. DEt var så himla mysigt också. Jag Tilda och Sara sprang runt och hade kul medans Ida la pussel, haha. Sen gick Sara hem men vi andra gick till Judits också en sväng och kollade men det fanns inget klockrent så jag körde på. Ringde mor och fick lite bidrag ;)

Så himla underbar dag allmänt. Sket i sången imorse för jag pallade verkligen inte, och jag har inte skolkat så mycket...(fast jag kom på idag att jag råkade skolka ARLen igår! Hade ju ingen svenska o jag glömde att vi ens hade ARL..haha) Så jag "försov" mig. Det var väldigt skönt. Va jätte fint väder igen också så jag tog bara min kavaj. Tyvär blev det mulet senare å ganska kallt, men det får man ta när man är våroptimist! Bajs att det ska bli mulet på fredag bara :( Vi som skulle ha picknick!.. Skit. Men vi får va på vårt golv istället :) Mösspåtagning! Helt sjukt. Det är oförståeligt att det är drygt en månad kvar nästa vecka. Sjukt i tell you!

Köpte The Arks nya skiva idag också! Det var så roligt, kände mig som en liten stina igen. Entusiastisk och nästan lite pirrig inför köpet. Och jag hade inte ens planerat det! Tänkte igår att jag kanske skulle köpa den när jag såg att den fanns med tidning på pressbyrån(sell outs.. Men det är en hård värld.) och idag bara gjorde jag det. Kändes som när jag var besatt. Det var en härlig känsla.

Efter att jag köpt mina fantastiska klänningar gick vi till Sophies och var nostalgiska. Massa mys. En vanlig Onsdag. Som livet ska va.

Imorrn är det nationella. Har inte direkt förberett mig, pallar inte.. Får väl se hur det går.
Orkar inte riktigt bry mig.

Sommar

Idag var det sommar. Så underbart. Varmt och soligt, blommor överallt! Vill ha det så varje dag. Efter skapande, när jag egentligen skulle slutat, gick jag å Tilda runt i bara T-shirt, köpte glass och satt ute i solen. Glorius. Men nu är det molnigt igen... Oh well.

Hade ingen svenska idag iaf. vilket var as skönt, sovmorgoooon! :D Men sen hade jag desto mer på eftermiddagen. MAsterclass med sången. Rätt tråkigt... O sen var det rep. Ida Bang var med idag vilket gjorde det roligare. Tror det kommer bli riktigt nice!! Kom hem sent till min älskling efter det<3 Nu har jag bara degat bort kvällen, sjukt trött...

Är så himla skönt att det inte är så mycket att göra nu att jag kan dega bort kvällen, men det känns som lugnet före stormen. Som att jag borde göra saker nu, typ svenska C, så jag inte får skitmycket sen. Men det gör jag inte...

Sista veckan på april. Galet. Det går för fort. Och långsamt.

Snö för våren

Tjoho! Äntligen hittat min studentklänning!! :D Har letat hela dagen. Efter mitt och Idas besök på beyond retro igår dog idén om skräddad pencildress, blev helt kär i tanken på en hippie/60-tals tunika/klänning. Provade en där men den var alldelens för liten. Sen har jag spenderat större del av dagen än jag vill erkänna framför datorn för att hitta en bra klänning. Och nu har jag den! Vit, ska färgas mörkt lila. Får se om den är så fin som den verkar, alltid svårt med internet.. Ska ändå kolla Judits o lite annan second hand i stockholm i veckan också. Men det känns bra nu i alla fall :)

Var hos bror min o kollade på Mannen som älskade Yngve också. Superfin va den. Lite annorlunda än jag trott och det märktes att den är baserad på en bok, kändes lite glappig liksom.. Får läsa boken också helt enkelt! Nice å kunna utnyttja brorsans ändlösa filmresurser...
Har haft en liten dam på besök också, vi är barnvakter åt Alice(mina pärons kompisars barn). Sjukt söt unge! Så himla nöjd. Sen har jag massakerat mina jeans i ett försök att rädda dom. Blev trött dock så vi får väl se imorrn om det blir nåt alls eller om det blir sopan...
Åkte ju då hem igår. Underbart att det inte är becksvart fast man kommer hem vid nio. Inte lika underbart att mötas av en decimeter snö! Det har verkligen vart aprilväder senaste veckan. Endera sol, endera snö och regn. Ibland samtidigt. Galet! Men rätt nice också. jag gillar tvära kast, blir mer variation då. Jag tror det här var bra, naturens sätt att påminna en om hur otroligt skönt det är utan snö! Så man uppskattar våren mer.
Idag började dagen, som flera andra, med sol och sen har det vart halvfint och sen regn och hagel. Men imorrn skulle det nog vara fint hela dagen!
Har tänkt på en grej. Det är verkligen april och vårväder nu. Som det "ska" vara. Vintern var också som bilden av vintern. Känns som det bådar gott för sommaren! Kanske har naturen bestämt sig för att ge oss ett år där årstiderna stämmer med vår bild av dem? Inte mig emot. Men blir det den sista? Vem vet dessa dagar...
Tiden stämmer också igen. Har ju vart lite wierd med allt lov. har haft två helger på raken känns det som, men nu tror jag att jag nästan är med på att det är fredag. Känner mig dock inte alls bedrövad över tanken på att jag inte skulle behöva gå till skolan mer. Nånsin. Bara inte komma tillbaka på måndag. helt ok för mig. Det är så här livet ska va. Bara man får ett jobb också... Skulle verkligen vilja få jobb inom vård och omsorg. Tror det skulle passa mig perfekt. Kan verkligen se mig själv på älderboende, i hemtjänsten eller på gruppboende. Jag vill jobba med människor. Känna att man gör nån nytta för någon. Hoppas man får komma på intervju.. Ida var ju där idag! Gick bra sa hon. Hoppashoppas.. Sen ska hon till OnOff igen imorrn, spännande!
Slits mellan önskan efter möbler, tekannor, studentklänningar och skor och en känsla av meningslöshet och likgiltighet inför detsamma. TV-apparater och datorer fyller bara våra liv med tomhet, bilar och pengar ger falsk lycka. Vi lever så konstiga liv. Men det är samhället man är uppfostrad i och det är en del av mig, så jag accepterar. Men en del av mig vill bara springa långt, långt härifrån. Till Tuiiavii. Till Samoa.

Lov

NU har det vart helg igen. Är helg. Eller lov. Eller nåt. KOnstigt, men otroligt skönt.
Känner bara ännu mer hur trött jag är på skolan.
Kände igår hur mycket jag kommer sakna stockholm också.
Söder. Och människorna.
Mina pengar kommer gå till att träffa er.

Helgen

Så var det måndag igen. Har knappt kännts som helg eftersom man var i skolan lördags också för Rytmus festivalen. Men de va kul! Gick ganska bra för mig faktiskt :) Det var mysigt i fredags också. Vi gick å köpte biljetter till tjejfesten o sen gick vi och fikade. Drog till Forum Nacka å gick i affärer o Ida shoppade loss lite.
Efter festivalen i lördags drog vi först till Orminge för att lämna dragspelet, passade på när man hade skjuts :p, å sen åkte vi in till stan. Letade tusen år efter en parkeringsplats å sen efter en resturang å alla va jätte hungriga, haha. Men det blev bra till slut. Jag och Ida hade tänkt gå på bio sen för familjen skulle hem, men det blev lite sent för det. Vi drog till Wollmars istället, och vilke satt där? JB o Gustaf, haha. Sen kom typ 10 rytmusare till. Galet. Men de va sjukt trevligt, bra förfest! Sen röjde vi på tjejfesten med tilda. Dansade, kollade roliga flatorm och lyssnade på Mariette. Hon va jätte bra :) Hon kom ner till oss dödliga sen men älsklingen vågade inte riktigt gå fram<3 Men det blir väl fler gånger.

Blev överraskad av hur många "vanliga" tjejer som va där. Älskar det. Folk man aldrig skulle tro va gay om man såg dom på bussen liksom. Härligt. Sen slutade kvällen lite dåligt med att Tilda blev utkastad. Jävla krogvakt som trodde hon va aspackad. Vägrade lyssna också. Hur tänker man när man kastar ut en tjej som har sina kompisar kvar och man tror hon e aspackad? "Hej varsågod att ta dig hem själv nu!". Pucko. Men det var som det var så vi drog till Donken o fyllekäkade lite innan vi drog hem. Kom hem vid 4 ungefär och va helt döda x) Hade ju vart igång hela dagen liksom och vart som i en bubbla.
Och efter detta är jag nu pank också. Spenderade mina sista pengar på sprit. INTE BRA! Haha.

Igår var vi tvungna att gå upp vid elva för att en brud skulle komma å kolla på lägenheten. Blääää!!! Mådde inte s toppen när klockan ringde. Hade sovit 7 timmar o va lite bakis.. Men det gick över ganska snabbt. Var hur fint väder som helst så jag käkade frulle på balkongen. Så himla skönt! Städade lite också.
Dom som kom o kollade var inte riktigt som vi trott. Tjejen va skåning o modellutseende medan killa va från LA(!) och va sjukt tattuerad. Såg ut som nån från LA ink eller han från tattoo highway. Blev nästan lite starstruck på nåt sätt, hahaha. Fånigt, jag vet. Men han var nästan lite för cool.

Sen har jag tänkt på en grej. Varför är sånna coola killar typ ALLTID ihop med fjortisar/bimbos/stereotypa/"snygga" tjejer? Fattar inte grejen...

Sen gjorde Ida SvC hela dagen o jag hjälpte till resten av dan... Myste lite på kvällen iaf :) Så. Man skulle behövt lite mer helg. Men jag hade iaf sovmorgon idag o ingen nuko. Satt ute i solen o myste istället. Underbart.

Resten av veckan är så sjutk osäker. Ger mig nästan lite stresskänslor fast det är ju helt onödigt egentligen. Eftersom den där himla vulkanen på Island bestämde sig för att få utbrott förra veckan så vet vi fortfarande inte om vi kommer komma till Disneyland. Tråkigt om vi inte gör det... Då vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på! Men men. Tänkte utnyttja min ledighet iaf om det blir så ;)

Imorrn är det i alla fall "friluftsdag" så vi ska väl hitta på nåt mys.

Vår

Så himla skönt att komma ut från träningen och se att det fortfarande är ljust och varmt ute!! Helt underbart.
Och vid fem skulle klockan lika gärna kunna vara två. Det känns som det har gått så fort nu.
Det som får en att orka härda ut.

Musik och ljus

Snurrar allt för fort, eller går det för långsamt? Jag vet inte just nu faktiskt...
Allt är bara Rytmusfestival och läxor nu. Promenader, bättre mat och vår.
Idag är jag barbent för första gången i år. Solen skiner.
Snart har halva april gått, fast jag har knappt koll på sånt. Jag bara är och lever och försöker ta mig igenom
och njuta samtidigt.
Jag tror allt känns bra just nu. Musik är roligt och det är massa musik. Skola är skit men det kan man skita i.
Känner mig lite överallt och ingenstans.

Meningslöst

Skola och läxor kunde inte kännas längre bort. Har aldrig kännts längre bort. Så meningslöst.
Berlin var en försmak på det riktiga livet och jag vill ha mer.

Berlin

Hemma igen. I gråa, kalla Sverige.
Kändes inte som att åka hem, det kändes som att åka bort från hem. Berlin.
Jag är förälskad. Hade kunnat stanna för alltid. Sverigeb och vardag känns så otroligt blekt, trist, fel.
Fel plats för mig att vara. Jag vill resa mer och slippa den här bubblan.
Jag avskyr Sverige just nu.
Jag vet att jag kommer vänja mig igen, men jag vill inte det!

Berlin är kärlek och Berlin är frihet.
Så fort jag får pengar.


PUH!

Ojojoj, vilke cirkus det har varit idag... Vet inte hur många sms o mail jag har skickat x) men nu e vi incheckade å klara! Å knasiga robbin som inte ska med.. Hade han hört av sig en timme tidigare kanske jag hade kunnat avboka hans plats, men nu får han betala för inget stackarn.. Men men. Vad gör man.
Är snart klar med svenska C också! Skööönt. Har vart ännu en fin, om än lite kallare dag. Verkar bli fint i BErlin också, tjoho!! Imorrn åker jag till Ida iaf. å sen.. FLYGER VI!!

Vårlycka och drömmar

Alltså, jag är så glaaad! Det är en otroligt vacker dag, kan sitta i solen i bara linne och solen värmer. Fjärilar dansar runt och det finns både snödroppar, krokusar och videkissar!!(Nog för att det fanns krokusar i sthlm å snödroppar i nyköping redan förra helgen, men ändå!). Det är påsk, det är lov och det är snart Berlin. Jag har läst ut en fin fin bok på ett dygn och den var fyll av glädje och lycka och inspiration. Allt är så himla bra och det känns som om ingenting kan förstöra det. Inget kan tynga ner mig. Jag har bara energi och glädje. Jag älskar verkligen våren.
Färgade håret imorse så nu är det rööött igen, lagom till Deutschland. ÅÅååå caféer, klubbar o affärer...
Sen har jag fixat med väskor o onlinebokningar, fikat o snart blir det påskmiddag.

Har känts så sjukt sen jag fick studentmössan, att vi verkligen ska sluta. Inte för att jag vill vara kvar ett år till, men det är så overkligt. Det känns inte som jag ska börja där igen till hösten, men det som känns konstigt är att man ALDRIG mer ska tillbaka. Men jag minns att jag kände det samma i nian. Nu ska man leva. I 13 år har man haft skolan där och vetat exakt vad man ska göra de kommande 10, 5, 3 åren. Nästa höst. Men nu. Nu vet man ingenting. Har känts skrämmande, men nu, efter boken, våren, allt, tror jag det mest känns bra. Nu har man verkligen full kontroll. Nu kan man dra jorden runt. Nu kan man göra vad man vill. Och det finns tid. Det finns alltid tid. Det har jag lärt mig av Tuiiavi.
Jag har tre drömmar.
1. Se världen. Dra. Bara sticka iväg. Ha en säkerhetsbudget men i övrigt backpacka jordenrunt och tjäna pengar på musik eller ströjobb. Gå dit näsan pekar eller själen önskar. När man vill, hur man vill. Bara vara.
2. Ha ett stort, ljust hus med många fönster och plats för barn och en studio. En stor trädgård med stort grönsaksland och ett växthus, kanske några höns. Så självförsörjande som möjligt. På landet, nära naturen, men ändå nära staden och pulsen.
3. Göra skillnad. Ska man jobba med något ska det vara givande. För en själv och andra. Jag vill göra något bra med mitt liv och hjälpa andra. Göra avtryck. Betyda nånting.
Detta är allt jag vill.
För höga krav? För stora önskningar?
Aldrig.

Skymning rår

Liksom höst har stigit på listan över favoritårstid de senaste åren(fast den detta år är klart utkonkurerad av vår) och tillsammans med våren blivit min favoritårstid, tillskillnad från tidigare då det var sommaren(som alla andra också tyckte), har skymning och förmiddag nu blivit mina favorittider på dygnet.
På våren är man lycklig och förväntansfull inför allt som komma skall och det känns som allt ligger framför en, en skön känsla som skulle kunna liknas vid den på morgonen/förmiddagen då det känns som hela dagen fortfarande ligger framför en.
På hösten fylls man istället av ett slags lugn och frid som på samma gång är otroligt upplyftande och energi-givande, samma lugn, lycka och energi jag får av skymningen. Dofterna i luften och ljuset.. Allt. Jag blir kreativ och klartänkt.
Allmänt så är väl övergångar ändå det vackraste? Det läskigaste, sköraste och starkaste.

shopping spreeeee!

Shoppingsuget som kom i Nyköping förra helgen håller i sig. Ser mycket fram emot shopping på 5vånings secondhand affär i Berlin :p Längtaaaar! Skulle säkert kunna spendera en hel dag där... Ska bara se till att sova ut nu så jag orkar få ut så mycket som möjligt av resan :)

Hemma

Så. Nu är det looov! Men jag sitter med svenska C... Vill bara ha det klart ju! Men det är så himla segt. Känns som jag hållt på med det här forever... Bajs. Blir verkligen aldrig klar. Men men. Annars är det skönt att vara hemma å softa. Ska ta en paus från bajset å läsa Woodstock som jag fick av älsklingen i födelsedagspresent :D
Va sjukt trött igår alltså. har vart det hela veckan iofs. Känns som jag aldrig hann ta igen mig efter helgen. Kom ju hem till våla vid ett, vilket var galet skönt! Det var tydligen 2 pers på kuHin x) Men iaf så hade jag tänkt göra tråkiga grejer då så jag hade det gjort men jag orkade verkligen inte... Men på kvällen blev jag pigg. Var så otroligt vackert vårväder o ljust ända till åtta! Lycka. Min kropp o hjärna hänger verkligen inte med. Jag tror klockan är 16 när den är 18, haha.

RSS 2.0