Back to Nypan

Åker tillbaka till Nypan om några timmar med mor min. Tänkte först boka om min tandläkartid imorron men sket i det. Bra å ha det gjort också liksom. Så vi åker ikväll.
Har vart så otroligt skönt att vara hemma. Skulle kunna stanna några dar till egentligen. Men jag måste tillbaks så jag finns tillgänglig för jobb också. Måste gå dit å prata med chefen med..
Har inte gjort mycket dom här dagarna. Stavningskollade o justerade dagboksinläggen på datorn igår och skrev ut lite idag. Vågade inte skriva ut allt, då hade väl pappa fått spader.. Jo, hittade ju min å Idas sms och msn konversation från när vi "talade ut" i tisdags!! Blev så sjukt glad för jag trodde allt var borta. Hade helt glömt att jag skrivit ner allt! helt sjukt. Som en annan värld. Vi var verkligen helt andra personer. Fascinerande. Lycklig. Inte så dåligt med bevaringsmani alla gånger!
Sen i tisdagskväll visade jag broschyren för reseledarutbildning för mamma. Fick fullt stöd. Funderar allvarligt på att göra det nu, men har inte bestämt mig helt än. Mina planer dissades så klart hårt av far igår, men vad kunde man vänta sig... Sen åkte jag iaf till bror min å kollade på film. Han är så söt, vill umgås :) Jiddra inte med Zohan blev det, haha. Inte den bästa filmen som gjorts kanske..
Igår var jag o mamma ensamma hela eftermiddan för pappa var hos anja o satte upp hyllor. Mysigt, länge sen vi var själva här hemma. Malin kom på besök med barnen o fikade, båda har lärt sig gå! Helt fantastiskt, blev superglad! Skönt för dom. Sen var jag ute å joggade 20 min, vilket jag upptäckte är betydligt jobbigare än att cykla träningscykel 20 min... hehe. Sen lagade vi pannkakor :) Jag färgade håret också! Blev väldigt nöjd, även om jag inte tycker den riktigt höll vad den lovade, men så är det ju med henna, man vet aldrig riktigt hur det blir.
Idag har jag bara packat å sett på tv å fikat. Var upp till morfarskrutten en stund med mor. Min tatuering har nästan läkt helt nu också! Skönt, har kliat som bara den.

Home

Nu är jag hemma i Våla för lite rekreation, paus, uttråkning, lov. När alla andra börjar skolan är min kalender i princip blank. Känns otroligt skönt, fruktansvärt konstigt och lite sorgligt. Ovant att inte ha de där första mysiga dagarna när man träffar alla igen, hör vad de gjort under sommaren, har en ny termin, nytt år, framför sig tillsammans. Kollade på gruppfotot från studenten och kände hur mycket jag kommer sakna att aldrig träffa dom här människorna igen. Eller, det gör jag säkert nån gång men inte på samma sätt, inte under samma förhållanden. Då kommer allt vara så annorlunda.
Igår mötte jag mamma i uppsala å vi gick på stan å köpte tyg till vår gungstol. Sjukt länge sen jag gick på stan i uppsala, med mamma sådär dessutom. Mysigt. Fika på storken som vanligt, lite skvaller hemifrån å visa min nya tatuering ;) Sen åkte vi ut å hämtade syrran på jobbet, åkte till massa djuraffärer o köpte kattsand, kattmat osv.(suck..haha. Fick också höra att jag INTE ska skaffa guldhamster. Hon gillar aldrig mina ideer, haha. Men jag tror jag övertygade henne iaf för sen började hon prata burar o visade mig sina hamsterpapper från skolan. Yes! ;) ). Hon ska ju få en stackars katthemskisse hos sig på Onsdag så hon måste väl förbereda. Middag i Årsta centrum, faaancy, haha och tillsist titt på lägenheten. Mkt fint, men ganska kalt.. haha. Vad kan man förvänta sig av min syster? Men det blir nog bra. När hon får upp alla katthyllor, kattkuddar, katt...allt. Men hon är fin min syster. Lite galen kanske, men fin.
Idag ska jag bara göra ingenting. Ska skriva ut gammal dataskriven dagbok från innan bloggen när jag inte orkade skriva för hand. Spännande! ;) Kan ju inte ha den på datan forever. Sen får vi väl se.

THEARK

Gud va underbart det var med Stockholm, vänner, grönan och The Ark!! Hade verkligen noll förväntningar och dom var så fett bra. Så fina och underbara, äkta och berusande. KÄRLEK! Älskade min tatuering förut, men nu känns det ännu bättre. Dom var så fina och Ola kändes inte så där krystad och tillgjord som sist jag såg dom. Då var han ju typ utbränd så han är väl ursäktad men ändå. Till o med dom nya låtarna var bra live, särskilt Hygene squad som jag INTE gillar på skiva. Grym live! Haha. Dom är så fina. Och mysigt med Bengans, godis o promenad till Slussen med Tilda. Tog Djurgårdsfärjan o sprang runt på grönan. Spelade lite vinst varje gång när katta kom, haha. Litar inte på min tur i spel. När Matilda joinade åkte vi popexpressen också, och kände oss gamla... Mådde illa ju! Haha. Trodde man väl aldrig. Och efter konserten promenerade vi alla in till stan. Trots smärta i fötter av dåliga skor var det ljuvligt må jag säga. Promenad i natten genom stan med underbara vänner. Kan det bli bättre?
Väl hemma hos Tilda blev det pusselläggning tills jag inte orkade mer :p
Igår fick jag leka med Tilda å AnnaKarin i staden, gå i affärer o ha picknick i en "park" haha. Ville inte åka hem, måste ju passa på när man är i staden. Mycket mysigt.
På väg hem från tåget(mamma kom inte ner utan åker med mig tillbaks efter att jag vart hemma istället.) gick jag på upptäcktsfärd igenom skogen. Underbart som alltid.
Min döda telefon ställde till det lite dock. har ju vart ledig hela veckan o har kunnat nås hela tiden, men nej, chefen måste absolut ringa fredag eftermiddag när min mobil är död o jag inte är i Nyköping. Vad är grejen? haha. Får väl ringa på Måndag.

Idag har jag vart på öppen hand, bibblan o lånat bok till far o sökt lite jobb. Mässförmedling och "Mystery Shopper" x) Nu ska jag handla med älskling o sen får vi se om vi pallar ner på festivalen i stan. Om jag känner oss rätt så probably not...

18e

Stockholm o the ark imorrn! :D Fast mår lite illa just nu, känns inte så bra :( men jag intalar mig att det är tillfälligt, måste åka imorrn! Annars dööör jag. Får se om mor kommer också, bilen har gått sönder igen... Tråkigt, hade sett fram emot det, men men. Hon pallar väl inte åka tåg, haha. Sen har hon farit så mycket fram o tillbaks till Uppsala för å fixa syrrans lägenhet så man förstår ju om hon inte pallar.
Idag gaddade sig iaf Ida också! Blev superfint! Sen gick vi på stan o fikade på coffeehouse o hade det mysigt. Första gången vi är lediga samtidigt på väldigt länge faktiskt, och en månad till vår 2 1/2 års dag!
Sen tog vi en sväng till Tystberga, fikade, snackade skit o åt mat. Trevlans.
Nu kollar vi på Harry potter o chillar. Hoppas jag mår bättre snart..

Tatuerad

Och så var man gaddad igen. Bara sådär. Var inte nervös eller nånting för jag var inte inställd på det. Kom liksom på det på festen och igår tänkte jag knappt på det så jag börjar inte inse det förrns nu. Kändes helt overkligt. Gjorde inte så ont heller. Domnade liksom bort efter ett tag. Var nästan skönt. Vill igen!! Haha. Gjorde mest ont när han torkade mellan faktiskt. Fick nervryckningar i hela benet x)
Men det blev fett snyggt!! Sjukt snyggt. Är väldigt nöjd.
Den är cool.. Yeah.
O jag slapp va själv som jag var lite orolig för först. Ida fick ta lunch vid två så jag hämtade henne så åkte vi ner tillsammans. Yay! Kunde va med en liten stund iaf :) Sen när jag var klar började det ÖSregna. Kul! Jag som skulle gå hem... Gick på stan en stund, träffade både Elin, Lisa å såg Andreas. Liten stad. Elin tipsade mig också om att man faktiskt kan ta BUSSEN hem, något jag inte haft en tanke på, haha. Så det gjorde jag. Lite mysigt faktiskt bortsett från huvudvärken som kom med åskvärmen..


Gud va kul de va i söndags. Underbart och konstigt att ha alla samlade här hos oss. Hade så jävla roligt.
Eftersom Annie bangade så kunde Therese hämta alla med sin bil och köra dom till pizzerian där Ida mötte upp medan jag fixade drinkar hemma ;) Efter halvfailad rundtur svullades det och dracks sjukt sliskiga drinkar by Me, haha. Sen blev det prat och mys, chilinötter, tequila...hehe. Spelade vårt nya filmspel också :p Tänkte först straffa förlorarna i varje omgång med en shot av vinet vi hade kvar från... damtamta... VALBORG! X) Men efter ett smakprov klassades den som riskavfall... Rökte vattenpipa INNE! Nu när vi får bestämma själva :) Pratade massor, spelade Med andra ord, hade rökklubb på balkongen och jag, Tilda å Therese ballade ur lite halvt. Gräsrullning och lekplats ingick. Under tiden halvdog alla andra så när vi kom tillbaks kolla dom på SatC o halvsov haha. Ida var ju iofs ursäktad som skulle jobba dan därpå. Fortsatte med lite snurraflaskan innan alla däckade vid typ tre, utom Therese som cyklade hem mitt i natten, hahaha.
Så igår skjutsade jag Matilda å Sara till Skavsta vid typ halv tio i väldigt stressat och lite bakfullt tillstånd. Trafikfara nån? hrrmm.. Men vi klarade oss alla levande. Väl säkert hemma gjorde jag, Tilda å Katta frukost efter lite filosoferande i sängen. Såg på Harry Potter också :) Sen blev det tomt.. :( Men jag är så glad att ni kom! Och några ser jag ju igen på torsdag för the ark! :D Hade helt glömt bort att det var nu. Kommer bli awesome. Och sen kommer mamsen o myser, o sen blir det våla ett tag. Sweet.
Själv körde jag sen runt lite i jakt på gratis parkeringsplats på stan för att gå i lite affärer. Gick inget vidare.
Åkte hem och degade bort dan istället :p Skulle ju ha jobbat men jag är sjuuukt glad att jag gav bort mitt pass till Felicia! Så jäkla skönt å bara kunna bakissofta hela dan.

Äntligen lugn

Jösses vilken helg det har varit! I fredags var det fredag den 13, jag brukar ju inte ha otur men det var ingen rolig dag. Kaos på jobbet, ingen vila, hann inte äta så när jag äntligen fick gå halv tre(kunde inte säga nej till at gå ut med en tant fast jag slutat..Jag borde sagt nej men vad gör man?) gick jag till Ida och grinade lite, eller ganska mycket, för jag orkade inte gå hem med 1 1/2 timme kvar tills nästa skift. Var helt fysiskt och psykiskt slut. Köpte lite mat och åt, då kändes det lite bättre och att jobba på samragden gick jättebra, var sjukt lungt! Men sen när jag bytt om för att gå hem och skulle ge tillbaks nadiras nycklar så ger jag henne MINA nycklar. När jag precis kommit hem ringer hon. Fan. Dog verkligen! Så det var bara att knalla tillbaks. Åt lite först iaf.
therese kom förbi också å kolalde på film med ida. Själv pratade jag med mamma och sen däckade jag...

Igår var jag ledig iaf. SKÖNT! Men det var galet varmt. Var varmt i torsdags och fredags också men då var det crazy! Höll på att dö. Och jag flängde runt på stan som en galning. Först till OnOff och hämta bilnycklarna som Ida glömt lämna, sen till musikbörsen o köpa gitarrhängare, sen till Maria med pengar, sen till ÖoB, Rusta, o sen till Maria igen å hämta. Sen var man lite trött x) Men det var bara iväg igen å hämta ida och handla. Sen kom micke o hjälpte oss hänga instrument och fixa lite, mycket snällt :) Sen skulel vi städa men det blev mys och prat istället. Damsög iaf, hehe.. Får städa i eftermiddag.

Idag är det också varmt men mest kvavt och äcligt. Blä. Hoppas det blir fint ikväll iaf. när alla kommer :)
Hittills lugnt på jobbet. Skönt efter senaste veckan, har ju vart galet!! vet inte vad det varit med folk...
Men nu är det bara imorrn kvar och sen är jag ledig fem dar om dom inte ringer in mig. Fast jag hoppas nästan det så jag får lite jobb. Tänkte ju åka till våla nästa vecka och va ledig då istället. Mor kommer antagligen i helgen och myser o sen åker jg med henne till våla. Ska bli skönt att pausa lite i hembygden. Välbehövligt.

Nu är det bara 4 timmar tills jag slutar. Då blir det fix o trix, hämta på flygplatsen å sen blir det partyyy!! :D
Fast jag ska ju jobba igen imorrn..hehe. Men man lever ju bara en gång.
Tjo!

Nostalgisk

Bara idag, imorrn och söndag kvar då. Crazy! Men är trött och känner inte att jag har den där slutorken.. Men det är bara att bita ihop. Känner mig väldigt stolt iaf då jag ska få medicindelegering fast jag bara jobbat i två månader och idag fått ansvaret att följa med en boende till tandläkaren :)

Kollat massa av thereses bilder från berlin o midsommar. Blev så himla glad, skrattade högt flera gånger! Men blev nostalgisk och vemodig också.. Saknar er igen! Tur att ni kommer på söndag ;) Men jag vill resa med er igen! Amsterdam någon?

En dag

Idag har vart najs. Började med att göra precis ingenting. Eller, ja, jag slösurfade framför datorn och kollade på tv o sen fröken sverige(filmen då, inte tävlingen...haha). Vid ett gjorde jag ett ryck, satte på the ark och tog ner/hängde upp tvätt o lagade lunch. Snabbisar med ketchup, mmm! Det var längesen :p Sen packade jag upp lådorna vi inte tagit i tu med ÄN eftersom vi inte har några bokhyllor. Men nu sket vi i det, vill ju ha fint tills på söndag :) Sen ringde ida och ville att jag skulle springa ner med tops till henne på jobbet för det kliade i örat haha. Men jag cyklade en halvtimme först i alla fall, men duschade i två sekunder för att hinna ner till henne, men sen ringde hon igen för det hade slutat klia, haha. Så jag kunde ta det lugnt. Gick ner till henne, handlade, skaffade Ica kort... Det vanliga liksom, hehe.

Sen var jag sjukt huslig och lagade både lasagne och foccacia, fast var inte klar när älskling kom hem men det var bara ugnen kvar så :) Dessutom skar jag mig fett i fingret, gjorde ooont :( Men jag överlever.

Skulle va soligt idag men det har vart molnigt fram till nu på kvällskvisten. Då blev det sool, åt på balkongen.
Men det blir mörkt så snabbt nu. Helt ok än så länge men jag fruktar framtiden.

Vill verkligen inte jobba imorrn, är fortfarande helt slut efter helgen. Men det är ju slutspurten nu så det är väl bara att bita ihop. Börjar ju inte förrns tre imorrn iaf. så det är ju skönt. Men jobbar till halv tio...
Aja.

ledig

Äntligen ledig efter jobb hela helgen. Det är galet hur mycket tröttare man blir av att jobba fyra dar än gå i skolan fem. Dagens vuxna insikt. Har varit mer än vanligt också och jag har sovit alldelens för lite. I fredags var vi nere på stan för festdagarna, Fibes Oh Fibes spelade. Det var fint väder och man måste ju passa på när det händer nåt! Det var skitmysigt, fast ida var trött och ville inte men jag tvingade henne :p Hade sett fram emot det hela dan och det var supermysigt. Såg tre gaypar och en fett gay brud också! I Nyköping liksom. Va lite kul ;) Men idag och i söndags var jag verkligen helt jäkla slut eftersom jag aldrig sov ikapp sen, gick ju upp sex dan efter. Men idag slutade jag ett och imorrn är jag ledig. Tjoho! Fast det är ju faktiskt min sista vecka med schema nu. Helt sjukt. Har jobbat i åtta veckor. Känns helt overkligt.
Och  bara en månad tills vi åker till Disneyland också. Tyckte det var nyss den där vulkanen fick utbrott så vi inte kunde åka.

I lördags åkte vi ut till Tystberga och käkade god mat med madeleine, cicci och ingrid. Pratade massor, om framtid,utbildning, tatueringsmotiv och min kära jobbkollega som sa sig vara nazist(stackarn..). 
Mycket trevligt. Fick med oss lite matlådor också, haha.

Idag har vart mysigt. Jag och Ida åkte ner på stan och bokade tatueringstid! Så den 17 smäller det för mig och den 18 för Ida. Fast hon jobbar när jag ska göra så jag får gå själv!! hjälp. Sen åkte vi och köpte gardiner, måste få det lite fint till inflyttningsfesten på söndag. Ska bli mysigt att ses alla igen. Kollade på guldhamster också, haha. Funderar seriöst på det. Ida är astaggad men jag är lite kritiskt, som vanlgit. Vet inte om jag pallar ännu en syssla och utgift. Men vi får se.

Sen åkte vi till tystberga och chillade o snackade skit. Jag fick lite kläder av idas mamma, en skjorta och idas gamla jacka, haha. Men den va jättefin! Älskar den.
Sökte två kurser också. Feminism i teori och praktik och Psykologi A. Vill ju inte plugga egentligen men får man inget jobb så kan man ju få lite studiebidrag i alla fall... Kommer ju antagligen få vicka på Opalen men det vet man ju inte hur mycket det blir, och vikariepoolen tog tydligen inte emot fler sökande nu. Och arbetsförmedlingen erbjuder ungefär 70 jobb i Nyköping varav tre är sökbara för mig. Har ju Disneyland och kören och kanske kan ta lite kortis med Ingrid och så, men ändå..

Nu ska jag snart sova iaf, är fortfarande läskigt trött.. Imorrn ska jag softa!!!


sol

Idag är en sån där dag. En underbar dag full av glädje, inspiration och möjligheter. Underbart med sol.
Det var vackert väder igår eftermiddag/kväll också och jag slutade ett vilket var awesome. Kände mig ledig redan då. Har nästan långledigt med hela eftermiddagen igår, idag, och förmiddag imorrn. 
Kändes stört att jag skulel ha hela dagen ledig idag. När man har jobbat några dar i sträck blir man så himla inne i det, hade liksom glömt att man kan vara ledig också.

Idag har jag varit duktig men ändå haft det väldigt chill. Handlade och promenerade i skogen. Hittade ett fint träd som jag satt i en stund. Sen satt jag vid datorn, åt lunch och softade innan jag satte på musik och högg tag i dammsugaren och städade lägenheten, diskade och gick ut med sopor och återvinning. Tog en till promenad också och sen började jag med pizzan innan älskling kom hem. Toppen dag.

Känns bra igen på jobbet. Hade en liten svacka där när det kändes tungt att jobba men nu rullar det på.
Har verkligen ett bra jobb. Och det verkar som jag kommer kunna få en del jobb i höst också, dom brukar tydligen ha lite brist på bra vikarier. Men jag måste ju fortfarande ha mer... Men det löser sig väl.
Har ju kören iaf! Ska vara körassistent i Mighty Light som Madeleine startade och där Ingrid är med. Ska bli super kul!

Jag vill verkligen ha en cykel.


Regnmys

Andra augusti. Regn. Öst ner hela dan. Det är mysigt, men jag börjar faktiskt bli trött på det nu.
Jag behöver sol igen. Det börjar kännas som höst med kylan och regnet. Oktober, inte augusti. Behöver lite mer augusti.

För lite sömn på sistonde men hade kort dag på jobbet så det var ok. Har ätit och kollar på förortsungar.
Ska väl diska, träna och handla.
Allt är rätt soft.


Augusti

Så blev det augusti också.
Har haft en underbar, rolig, mysig helg igen. Pride kändes lite lame jämfört med förra året. Inte så mycket kul i House och parken kändes lite stor och omysig. Men vi hade kul. Gick på Elisabeth Olsson Wallin utställning, enmans show och lite annat. Hängde med Lotta i RFSU tältet, kollade i stånden, läste QX och kollade lite på artisterna. Paraden var toppen kul, första gången jag såg hela! Jag o Tilda kollade på halva innan vi hoppade in vid hennes kompisar, och sen hoppade jag av där Ida mfl. stog och kollade på resten. Sen fika, vin på muggen, tredje twilight(inte så bra..) och sen hem till Tilda för mys, cider, snittar och kasta gris ;) Underbart mysigt. Gjorde inte så mycket att det inte blev nån tjejfest då(Ida glömde sin plånbok hemma och därmed sitt leg. Försökte komma in på 90s på fredan men det gick inte, så vi ville inte chansa med tjejfesten. Hon tänkte åka hem och hämta men sen såg det inte ut som nån skulle kunna följa med så vi sket i det. Och hade ju kul ändå!)
Och tack Tilda för husrum.

Och nu det är bara två veckor tills vi ses igen!
Allt känns så mycket bättre nu, när vi har setts så ofta.
Bara två veckor jobb kvar också. Jag känner både ångest och längtan inför dess slut.
Kanske vet vad jag ska tattuera nu.


RSS 2.0