Månadsskifte

Imorrn är det första februari. Ny månad. Nyår känns väldigt avlägset, januari har varit lång.
Och ändå kort. Februari. Kort månad. Min födelsedag. Snart mars. Snart vår!! Jag längtar.

Kom på att det finns lite luckor i mitt bloggande.
Mani.

Förra helgen var allmänt fin och härlig med fint väder och glädje.

Måndagen(25) var helt ok, ingen engelska så jag behlvde inte åka så tidigt=tjoho!
Älskling däremot failade hårt: trodde hon bara skulle se film på Sv o inte hade Eng så hon tänkte komma senare till filmkunskapen. Det visade sig att det inte stämde, hon ahde både Sv å Eng och till råga på allt blev bussen inställd så hon missade tåget och därmed även filmkunskapen, haha! Stackarn<3
Morgonen var vacker och gjorde mig glad.

Tisdag.. Minns inte riktigt. Fint väder tror jag. Skrev en låt som sög med Simon på skapande x) Annars inget spec.

Kom hem sent i fredags efter bion(handlade först o jag tappade bort mina vantar! :( ), sen gick proppen till spisen så vi käkade inte förrns halv nio, haha x) Sen blev det chokladpudding o tv :)

I Lördags tog vi det lugnt, chillade.. Det var fint väder så jag gick å handlade lite grejer till kvällen då Matilda, Tilda å Joppe(den trogna skaran<3) kom förbi på lite likör"drink", bakade muffins å såg på film. Myys!!

Idag har också vart fint. Vi va duktiga o tog ut pappersorteringen som blockerat i hallen :p Annars mest ångest över insikten att jag fortfarande går i skolan(har kännts som lov eftersom vi inte vart i skolan sen i Onsdags) och faktiskt har läxor att göra.. ARL e BAJS!

Men snart fyller jag år :D

Fredagsmys

Har vart en lång vecka, jag å älsk har vart sjuka sen i Onsdags! Hade nice sånglektion o ångest för bokredovisningen på eng, men de gicfk grymt! Sen åkte jag å Ida till Hallongrottan å kollade på böcker, och sen till Copacabana där vi satt från typ 3-5. Pluggade, läste, pratade.. Såg en "kändis" också, det jobbiga är att varken jag eller Ida kan komma på vilken film hon vart med i!! Det är nån typ barn/ungdomsfilm, det är jag säker på. Det är inte eva o adam, inte hipp hipp hora, inte tzatsiki, inte bombay dreams... Vad kan det VARA??!?!!? Jag blir galen..

När vi åkte från Copa mådde vi båda allt sämre o dog när vi var hemma. Jag mådde fett illa o vi va helt slut i kroppen.. Låg i sängen hela Torsdagen också :( Först fick jag typ panik för det känns som man hamnar så efter när man är borta, men det var faktiskt ganska skönt.

Åkte inte till skolan idag heller, bäst å ta de lugnt så man inte blir sjuk igen. Är inte helt frisk än liksom. Men vi har mått mycket bättre o tog tag i oss själva. Dammsög, diskade, duschade.. Finns det något bättre en att duscha efter att man varit sjuk o legat å svettats i pyjamas? Så jäkla skönt, blir som en ny människa!

Pallrade oss iaf iväg in till stan för att gå på bio med Matilda å Sara. Va ju kvar den här helgen för att umgås, då vill jag ju göra det också! DEt var skönt att komma ut o röra på sig, även om vi inte mådde toppen när vi kom fram.. Men det blev bättre :)
Filmen var bra, men jobbig. Fish tank hette den. Glad att jag såg den, vill nog inte se den igen.
Nu mår vi ganska bra o de e dags för fredagsmys!! :D


Om kontroll.

När man var liten ramlade man hela tiden.
Ens kropp var inte under total kontroll av hjärnan.
Missbedömningar.
Distraktioner.
När man var liten föll man handlöst.
Reste sig och borstade bort smutsen.
Kanske grät, ofta mer av chock än av smärta.
Ibland av både och.
Det gick alltid över fort.
Man faller aldrig längre.
Fysiskt.
Vi tappar aldrig kontrollen.
Ibland
är vi nära.
Men vi återfår balansen.
Så.
När det händer
det otänkbara
att vi faller handlöst
mot marken
Ser den komma i rasande fart.
Hinner tänka tusen tankar
och
ingenting
kan det ändra allt.
Man hade glömt att man inte är osårbar.
Att även en vuxen kan falla handlöst
mot marken.
Som ett barn.
Igen.
Det finns inom oss.
Vi måste bara våga
förlora
kontrollen.

Glad

Vaknade glad imorse. Har varit ovanligt glad hela veckan.
Visst har saker varit tråkiga, känts värdelösa osv., men jag har ändå känt mig väl till mods. Glad.
Vet inte om det kanske har att göra med dom sköna morgnarna och sömnen? Samt kanske bristen(för tillfället) på höga prestationskrav och måsten.


Det kan också vara våren. För det är vår. I mig.
Jag vet att våren snart är här, hela jag har förtröstan för min kropp känner att snart.
Det är något i ljuset.
Det ligger i luften.
Det är något i hur fåglarna sjunger, mer och högre än förut.
Idag såg jag himlen, den var blå och molnen var vita
och om man bara tittade upp kunde det ha varit sommar.
Allt var väldigt vackert
och det kändes att snart.
Ljuset är på väg
och luften är mildare.
Det är vår i mig redan
och snart är det vår överallt.
Det var en torsdag. Ida var fortfarande hemma, men mådde bättre.
Inget rafflande hände. Det blev en A capella grupp till Live night genom byteshandel,
får se om den håller.
Jag var ganska glad men trött och väldigt hungrig när jag kom hem.
Kvällen blev som vanligt. Efter god mat: tv, dator, packa, diska.
Sånt där.
Kände inte riktigt för att åka hem i fredags, men inte för att va kvar i Sthlm eller åka till Ida heller.
Konstig känsla.
Men när jag väl satt på tåget kändes det väldigt bra. Tåg och buss gav upphov till väldigt många kreativa och filosofiska tankar, som det brukar. Det är något speciellt med att resa, särskilt tillbaka.
Jag kände mig som en konstnär och fick idéer. Nutida konst inspirerade mig, konstnärerna, diskussionerna vi hade om verken. Jag kände mig som en författare också och jag skrev i mitt huvud om människorna.
Konstnär, författare, poet, musiker och livsnjutare.
Kan jag vara mer än jag är? Jag vill vara allt, och jag är allt.
Vi är mer än vi tror
och vi kan vara mer ändå.
Det var ganska skönt o mysigt att komma hem ändå.
Mamma hade köpt choklad och naturgodis.

Träning!

Tjoho! Är HÄÄÄÄÄÄR uppe på andrenalin just nu, men börjar komma ner. Va på Aerobics, mitt första friskis o svettis pass någonsin! Haha. De va superkul o helt perfekt träning för en newbie som jag :p Känner för att leva på frukt o juice resten av livet, men vi vet ju alla att det inte lär hända... Särskilt inte som jag införskaffade ett paket Chokladbegär idag. Ska vi tippa 10 min innan jag tar en? Haha x)

Känns sjukt bra att va igång iaf. Glömt hur kul det är att träna.
Va rätt nervös innan dock: vart ska jag? Hur funkar det? Vart ska jag göra av mig själv? Haha.
Men det gick ju toppen.

Har haft en mysig dag annars, ingen sång(anna skulle va i studion hela dagen) så jag hade bara 40 min eng. som började 11.55. Sovmorgon, igen(tjoho!!!), åkte till skolan å käkade å slutade sedan 12.40. Språkades lite med folket för att sedan dra in till stan o göra ärenden. Lämnade bok på Diesel(kom på att jag å Tilda nog skulle lämnat tillbaks våra engelskaböcker för typ en vecka sen..hehe.) o åkte till Medis för att låna samma, fast på mitt kort :p Köpte ett Capo till Tilda också(eftersom hennes försvann i höstas, å jag är seg..). Sen gick jag till Stadsmissionen för att ta en QX till älskling så hon skulle må lite bättre(Har ju vart sjuk sen i måndagskväll!) och hittade samtidigt en T.shirt och ett par byxor! :D Sen köpte jag Chokladbegär, Cheezalls å mjölk i Slusken innan jag åkte hem till min sjuka älskling<3 Trevlans va de.


Igår hände väl inget speciellt direkt.. Stressade till svenskan men kom inte såå sent. Jag å Katta sov mest, vi kollade på Frankenstein x) Somnade nästan på riktigt, det har nog aldrig hänt på en lektion förut, haha!
Fick reda på att jag har gjort lite sämre ifrån mig i svB än jag trott. Känner ändå att jag har betydligt större potential. Men jag var ju så trött i höstas också. Nu känns det mycket bättre. Som jag faktiskt kan göra något. Ordentligt. Bra.
På hemvägen köpte jag Friskiskort också, vilket kändes GREAT! Lagade mat till min lilla sjukling och myste resten av kvällen<3 Bokade bio till idag också för Ida mådde lite bättre, men sen mådde hon sämre igen idag så de bidde inget. Men jag hann ju annat istället. Som Friskis :p
Hade lite svårt att gå upp i måndags. Vi hade massa planer för söndagen: städa, diska, återvinna, göra läxor... Vi diskade. haha. Sen såg vi bara på L-word, film, tv.. Typ. Seg dag. Å vi var lika sega på måndagsmorgonen. Var uppe aldelens för länge på söndagen. Vi satt vid datorn å flummade å höll på. Så kan det gå :p anyway så råkade jag strunta i att gå på engelskan... Kändes väldigt konstigt att skolka. Gick ju hela förra veckan liksom. av bara farten. Började omedvetet med inställningen att gå på alla lektioner. Hade liksom glömt att man kunde skolka så det kändes jätte busigt, haha! Sen känner jag mig mer ambitiös också. Eller snarare som jag har mer ork. Som om den här terminen kommer bli bra iaf, trots förra veckans ångest och negativitet.

Puben

Fan vilken grym kväll de blev igår! Tack Joppe som tog oss till Wolmars, så himla mysigt ställe! Jäkla tur, vet inte vart vi skulle gått annars. De va ju 23 där vi tänkte gå, haha! Total fail.. Hade fett kul tillslut iaf! :p
Blev kanske liiite mycket, men inte så farligt tycker jag. Hehe. God Irish coffee och grymt skön blandning av människor. Träffade lite gammla rytmusar också. Mysig avslutning på en mysig dag iaf. Idas födelsedag(GRATTIS<3) o första gång på krogen, hehe.
Dagen blev också mys, hoppas du tyckte det blev en bra födelsedag min älskling<3
Väckte älskling några minuter före hennes födelsetid(08.56) med sång, chokladpudding, glass, te och paket.
Hon fick Mariettes autograf och ett kollage jag gjort med henne, Journeys greatest hits och stadsteatern besök på No tears for queers(baserad på boken med samma namn. Läs!).
Bakade en kladdkaka som födelsedags tårta, hittade till och med ljus o ballonger i en låda så det blev riktigt festligt! Kladdkakan blev dock inte riktigt kladdkaka... Mer platt sockerkaka x) Men den va god ändå :p
Myste mest runt annars. Lagade goood mat; potatis, lök o morot i ugn med kokt sparris, harricouverts(eller hur fasen det stavas), qournfile och sås. MMMM!
Igår var mor och far här. Dom skulle ändå skjutsa min kusin till flyget på Arlanda så då svängde dom förbi med mina skor, dragspelet å lite annat. Sen blev det tv å mys hela kvällen :p
Dan va rätt nice. Åkte till skolan med ida vid 10, chillade, hade svC. Kändes väldigt bra faktiskt, tror Åsa kan rycka upp den här kursen. Agneta är jätte schysst å bra, men vi behöver en spark i röven. Man blir mer motiverad och tar kursen på större allvar.


Torsdags var ok. Blev segt efter att jag skrivit. Man blir helt mosig i bollen av 3 timmar med Birgittakunskap. Hennes röst är så sjukt sövande! Har väldigt svårt att finna det hon säger intressant...
Livenight var kaos, som man kan förvänta sig på vår skola, och ganska uttröttande. Men inspirerande också! Blev så feeett taggad. Så jäkla kul att Louise Hoffsten verkligen blir av! Awesome.

What a beautiful day.

Vilken underbar morgon! Helt awesome.
Somnade 22 igår, fett skönt! O vaknade av mig själv 8.15. Snoozade till 9.
Hade gott om tid, åt låång frukost. Ingen stress, utsövd, ingenting på förmiddagen.
Bussarna passade perfekt, vi hann med Älta, till o med rödljusen var med oss idag! Haha.
Jag mår bra och är väldigt glad.
Det känns väldigt bra.
Att lite sömn o lugn och ro kan göra så mycket.

Så himla skönt att inte ha lektioner på förmiddagen! Kommer dock inte kunna träna, finns typ inge förmiddagspass på friskis i Sickla. men men. Längre fram kan man ju göra läxor å bajs. Sen har man bara KuHi å NuKo, vilket är rätt soft, å sist Live Night. Slutar 17.40 men vad gör det om man kan ha så här bra förmiddagar?
Igår var också en bra dag. Kom hem tidigt. Glodde på tv. Satt vid datorn. Inget man måste göra. Bara mys å god mat. Duschade tidigt å tog på pyjamas så det kändes som man skulle gå å lägga sig typ sju x) Men det ledde ju också till att jag faktiskt somnade 22. Hade liksom gått å myst runt å vart inställd på å sova. Det går lättare då. Vi flummade å kollade på American pie. Å sen däck.
Det känns inte så jobbigt att vara i skolan. Fast jag har ju inte haft några lektioner än iofs...

Onsdag.

Blev en ganska bra dag idag ändå. Fast jag gick upp aldelens för tidigt för att åka med Ida till skolan. Var där 8.30 istället för 9.55. Men hon är ju så söt, jag är försvarslös<3
Hade lite ångest för sången, men det gick fint. Rätt kul faktiskt. Plus att jag bytt rum så nu slipper jag va i Dieselverkstan! Soft.

Annars känns lektionerna bara så meningslösa. Jag sitter där, och jag hör vad som sägs, men jag bryr mig inte! Har aldrig varit så här seg och omotiverad. Skolan är kul egentligen. Men som sagt, lektionerna....

Är dock fett taggad på att träna!! Fick sån hi9mla lust idag. Man slutar tidigt, har haft en soft dag, vädret är fint.. Vill träna!!! Dessutom kanske Matilda ska träna i Sickla(eller hur? ;p) å då har jag nån att gå med första gången..hehe. Känner i hela mig att jag måste röra på mig. Har massor av energi(den går bara inte att ge utlopp för i skolan..) o är fett pepp. Tjoho! :D

School

Happ. Så var första dagen slut. Början på slutet. Men allt känns mest värdelöst, jag är jätte neg. o jag vill inte vara här. Har försökt att uppbåda lite entusiasm inför den nya terminen med saker som "Det är sista terminen, nu ska vi ha kul! Det kommer bli så kul med så mycket musik!" Likväl skrek hela min kropp NEEEJ när jag vaknade imorse. Kändes inte alls spännande eller roligt. Det enda positiva är att träffa människor igen. Dom har jag saknat. Men lektionerna var tråkiga och jag orkar inte. Jag trodde jag var färdig med det här! Jag trodde helt ärligt ett tag att jag aldrig mer skulle tillbaks, och det kändes bra. Det känns som jag växt ur det här stället. Det kväver mig. Jag behöver få börja mitt liv NU! Jag vill inte gå i skolan. Jag vill jobba. Flytta.
Men jag inbillar mig att det blir bättre när våren kommer.
Blev en ganska bra dag ändå. Det som är bra med att gå i skolan är att man kommer igång o kan göra roliga saker när den är slut. Man behöver nåt som får upp en ur sängen o ut ur lägenheten. Än så länge har vi ju inga läxor eller andra äckliga krav som förstör fritiden. Ida å jag bestämde oss igår för att gå på bio, The Imaginarium of Doctor Parnassus. Så jag drog in till stan för att hämta biljetter. Stannade på Emmaus först, köpte två tröjor :) Hämtade biljetter å sen handlade jag lite till :p Mössa, vantar å hårsnoddar. Nu är det bara jeans jag behöver.
Får alltid shoppinglust vid terminsstarterna.
Filmen va helt ok. Inte riktigt vad jag väntat mig kanske. Dramaturgin var allt annat än man är van vid vilket gjorde den lite svår att ta till sig, och "fantasisekvenserna" var lite B... Tyvärr. Men annars var det snyggt gjort. Funkade skitbra med bytet av skådespelare. Fast Depp utklassade dom andra. Så klart.
Behöver nog se den igen för att verkligen kunna ta till mig den. Det ska jag göra.
Ja, det var ju ett tag sen sist jag skrev. Men det blir inget jumbo mumbo den här gången.
I korthet är detta det som är värt att skrivas ner:
Tisdag den 5 Januari har jag faktiskt ingen koll på vad jag gjorde... Hehe. Det kan ha varit dagen med väldigt vackert, men skitkallt, väder då jag gick långt och lagade wok till familjen i min nya wokpanna. Den blev sådär, haha.
Onsdag 6 Januari lekte jag med emilia :) Vi snackade mest, hade lite catching up to do. Sen drog vi iväg till trettondagskonserten(Johan ringde mig typ halv tio kvällen innan och övertalade mig att vara med. Haha. Jag som hade tänkt skippa..). JAg sjöng Ane Bruns Rubber and Soul. De gick väl helt ok. Fast gitarren hördes som vanligt knappt och micken sjönk hela tiden så jag satt som en gam. Haha. Men jag träffade min gammla lågstadielärare efter, de va kul :)
Torsdagen började inte så bra. Väldigt tråkiga nyheter. Men jag åkte ändå till Ida. Saknade henne.
Det var en fin resa. Så fint ute. Hela vintern har verkligen vart typ Narnia style. Som vinter ska vara. Iaf nu senaste två veckorna. Har vart så soligt å fint! Synd att det är så jävla kallt så man inte kan va ute å njuta av det. Fast idag å igår va de lite varmare! Men de kan ju va för att de e i stan... Anyway.
Vi hyrde film på kvällen, Public enemies å Min stora feta grekiska semester. Hehe. Fast vi såg bara Public Enemies. Den va väl helt ok..
Fredagen den 8e gjorde vi väl inte jättemycket till att börja med. Gick på promenad i fina, kalla vädret. Sen kiom therese med mat från Rhodos som vi käkade. Kollade på feta grekiska semstern. Den va väl...ok. x) Sen såg vi senaste terminator å lite av spirited away. Jag somnade...
Smörgåstårtasmörgåstårtasmörgåstårta. Det gjorde vi på lördagen. Sen skrev vi också lägenhetsansökan som vi ska skicka till 17 ställen xp Med lite hjälp från Idas mor blev de bra. :)
Handlade lördagsgodis. Såg på tv. Isch :p

Så i söndags var det dags för kalas! Skulle fira Michael, Ingrid o Ida som alla fyller år den här veckan :) Vi gjorde klart smörgåstårtorna som blev FETT snygga! Kolla in på: baravaramadlar.blogspot.com
Dom blev goda också :) Släktkalaset varade från ca 2 till 7(Lisa å Maria hängde kvar en stund :p). Ida fick BRA presenter av sin farmor(för att väga upp för förra årets High School musical kattastrof? xp) o annat skoj. INget från mig dock. Hade "beställt" en sak hem till henne, men den hann inte komma! Ack ve. Kollade ihärdigt posten, men nej. Så hon får allt på sin riktiga födelsedag på lördag :)

I går tog vi bussen till vagnhärad o tåget till Stockholm. En vacker dag till att börja med, men som vanligt blev det moln när man rullade in i huvudstaden. Joppe å Tilda kom över(som vanligt blev det fail. Tanken var ju att så många som möjligt skulle ses.. Men men). Snackade skit å kollade på tv. Trevlans :)
Ok. De blev långt ändå. Men WTF.

Events

Happ. Då ska det bloggas igen då...
Ska till Ida igen i helgen, funderar på att klippa mig då. Mitt hr har inte träffat en frisör på fler år en jag vill skriva offentligt, dock har ju mor min gjort grovjobbet med att håla det hyffsat :p Men det är dags. Vill ju färga också(färga om efter den 25, blev ju alldelens för mörkt! Det måste ha vart fel i kartongen för det stog LJUSbrun... Men nu har jag vant mig. E helt ok, inte vad jag tänkt mig bara..), men jag vet inte om jag ska lägga pengar på det hos frisören.
Har ju inte skrivit om sist jag var hos henne! Lite över en vecka sen.. Helt sjukt, de va ju nyss!!
Iaf. Lördagen den 26 åkte jag ner å käkade massa mat med hennes släkt. Typ. Lekte lite lekar, spelade spel(med andra ord, funny bunny mm). De va trevlans :) Den 27 gjorde vi väl inte så mycket. Softade mest. Bakade, såg harry potter.. Typ :p
28e åkte jag å Ida med Maria å Ingrid till Heron å kollade på Avatar. Den var helt fantastisk. Jag ville aldrig att den skulle ta slut!!! Jag vill vara Na´vi. Jag vill också vara blå o leva på Pandora! Så sjukt vackert. Bra fantasi har dom. Det märktes knappt att filmen va 2 1/2 timme lång. Ville bara vara kvar i den världen. När vi kom ut kändes "den riktiga världen" helt overklig...
Men jag återvände sakta men säkert.
29 åkte vi in till Nyköping å handlade lite. För mig blev det underkläder, dagbok, kalender och... Pipa! Äntligen :D den e fett cool... Ett litet misstag gjorde jag dock. Jag glömde köpa tobak! haha! Så jäkla klantigt. Men men :p Fixar de i Stockholm.
Detta var även en väldigt vacker dag! Jag tog en solig promenad i kylan medans Ida åt frulle. Så vackert. En av de få riktigt fin dagarna det här lovet. Annars är det ju bara snösnösnö! Det slutar ju ALDRIG. Dagarna då det inte har snöat är lätträknade. Först blev man ju överlycklig, härligt med riktig vinter! KAn inte minnas sist det var så här mycket snö så här länge. Men nu börjar man tröttna.. Illa då det bara är januari. Om det fortsätter så här lär det ju ligga kvar till Maj.... Men jag är trött på det!! Om det var vackert, som idag, och lite mindre kallt skulle jag inte klaga. Men det snöar ju hela tiden så det är ju alltid molnigt! Oftast större delen av dan iaf.. Men nu ska jag sluta klaga.
Den 30 var faktiskt också en riktigt fin dag till att börja med, vi fick skjuts till Nyköping o medan vi väntade på tåget köpte vi tatueringstidningar å matsäck, och på pressbyrån träffade vi Cicci! Fett kul. Så vi åkte tillsammans till Uppsala, där det så klart var grått å trist...
När vi kom hem käkade vi o sen drog vi å köpte godis och satt hemma hos Erik(som dragit till Umeå för att fira nyår med Nicklas) och kollade på Tv och Flickan som lekte med elden(han har gratis hyrfilm i TVn min bror :p). Det var väldigt mysigt<3

Igår var det också hyffsat fint. Jag åkte till Toften med mor och far å kollade isen. Promenerade och åt clementin, som när man var liten. Annars gjorde jag inte så väldans mycket. Städade lite, satt vid datorn o tvn o läste. Läste ut No Tears for Queers i lördags och nu har jag snart läst ut Marilyn Manson boken :p Håller också på att läsa Att välja glädje som jag fick av Anja i julklapp. Jag tror den kan vara till stor nytta för mig.
Jag fixade dock mitt Visa kort och köpte skor igår! Nu får man några vuxenpoäng till då med "riktigt" kort, hehe. Smidigt å kunna köpa saker själv på internet iaf å slippa be mor eller far om hjälp. Skorna blev mitt första köp. Hittade en sida på internet som hade rea på ett par skor jag ville ha redan förra året!! Men då hittade jag mina gröna istället. Dom är sååå fina å jag va så glad när jag köpt dom, haha. Eko så klart, i hampa. 349 spänn istället för 699 :D Nu ska jag bara skaffa nya jeans o kanske lite nya tröjor..
I lördags åkte älsk hem :( Sen kom Malin o Oskar med ungar i släptåg och tog upp resten av dan. Helt ok ändå. Det var ganska mysigt, hade ju inte direkt nåt viktigare för mig. Lekte med ungarna hela eftermiddagen. Fick bra träning! Har faktiskt lite träningsvärk från det och från igår, jag o mamma hoppade runt på isen och jag hade springtävling med pappa, vilket känns i mina lår x) Helt sjukt va otränad man är! Men nu är jag faktiskt ganska peppad. Ska önska mig Friskis eller nåt tror jag. Idag var jag taggad iaf o gick 2 promenader, men det hade egentligen mer med att det var så vackert väder att göra. Ville njuta av solen. Så fint verkligen. Men när det är soligt å fint blir jag peppad å träna också. Jag blir pigg och vill göra saker. Hoppas det blir mer fina dagar så jag får ändan ur vagnen. Men jag har en känsla av att jag ändå kommer ta tag i saken. Faktiskt.
Har tagit tag i saker hela dagen faktiskt. Det känns bra. Skrivit massor. Har hunnit läsa också. Och som sagt njutit av vädret och den vackra världen. Nu ska jag bara duscha också :p
Nyårsdan då. Första januari. Första dagen på året. Den var bara väldigt slapp och delvis fylld av den välbekanta hoppfulla känslan som kommer med årets första dag. Då har det ännu inte blivit nersolkat, alla möjligheter ligger fortfarande framför en. Man kan känna att Nu! Nu ska det hända.

New year.

Ok. Jag överdrev. Nyår blev väldigt fint och mysigt ändå.
Jag piffade till mig, vi lagade god mat(qourn, strips å bea :p), drack ur fina glas och hade levande ljus.
Sen kollade vi på tv å runt nio drog jag ändå till Linnea å Jossa en sväng. Där var det galet folk, mer eller mindre alkoholpåverkade, över och underåriga, föräldrar o barn. Mysigt kaos :) Vi spelade guitarhero, snackade, spelade biljard(jag tittade på efter ett ftalt misslyckat försök..hehe) och sjöng för onyktra föräldrar med tårar i ögonen. Väldigt mysigt. Hade varit kul om vi båda kunnat vara där hela tiden o vart där på tolvslaget, men det blev mysigt hemma också. Kollade på tv, åt knäck, mintkyssar o drack cider som mamma köpt på min begäran eftersom vi skulle ha hemma hos linne o jossa, haha. Vid tolv kollade vi på fyrverkerier, skålade å pussades :)
Fick bra nyårskänsla ändå.
Det blev väldigt mysigt.
Men nästa år, då vet ni vad som gäller tjejer! Parteeeey!

 

Året 2009!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Söp mig redlös(nyår), fyllde 18 :) gick på krogen, flyttade ihop med någon<3, flyttade till Orminge, spelade i en musikal, tattuerade mig, röstade i EU-valet, förhoppningslovade mig, var i Skåne(hade iofs kör igenom o vart i malmö en gång, men det räknas inte), va på hultan, tog körkort, gick halvnaken genom stockholm(PRIDE), började trean, nollade ettor, åkte på kryssning utan föräldrar, köpte dryck med högalkoholhalt lagligt!(färjan), såg Pink live, va på roadtrip till GBG


2.Höll du några av dina nyårslöften?
Ja..eller, jag minns inte riktigt va de va! Haha. Men jag tror det var samma som året innan, så Ja :)

3.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nope, lite väl tidigt för det kanske?

4.Dog någon som stod dig nära?

nej, tack o lov.

5.Vilka länder besökte du?

Suecia!! Haha. Va iofs i Åbo i ca 45 min. Men de räknas väl inte om man inte går av båten?


6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Pengar o mer skoj med vänner!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
11 Juni<3

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag växte upp, tog mig igenom höstterminen och tog körkort!

9. Största misstaget?
Att jag inte sjöng med Anna i februari(fast jag hade ändå inte vågat... men ändå!)


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Fick spricka i armen när vi var i Säfsen, brände sönder mitt ansikte i skåne och var galet sjuk(svininfluensan?) efter Hultsfred...


11. Bästa köpet?
Min vita klänning med gröna rosor o mina kängor.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bio, fika, fäst o tåg.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

När jag klarade körkortet, när älskling skickade blommor till mig, blandskivan jag fick i juklapp<3 o The Gossip på Hultan


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Aratatatataataatatatataaa! Vet inte va den heter :p

Ane Brun-Rubber and soul.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Totalt var det nog ganska normalt, men hösten var jävligt tung. Ovanligt tung.


16. Vad önskar du att du gjort mer?

Lekt med mina vänner, tränat..


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Deppat. Men ibland är det som det är.

18. Hur tillbringade du julen?

I Våla med familjen, som vanligt :)

19.Blev du kär i år?
Lite kändis kär kanske.. ;)


20. Hur många one night stands?

HAHA! Inga.


21. Favoritprogram på TV?

Oj. Nu i höst fick vi ju många kanaler men innan dess hade vi ju bara 1, 2, 4 och det var ju majoriteten av året så jag måste väl utgå från det som var värt att titta på längst tid. Då blir det nog halv åtta hos mig! Haha x) Men vi såg ju Sugar Rush å L-word på datorn också,  det är ju TV program, så i  så fall dom :)

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nej, jag hatar faktiskt ingen. Däremot har jag börjat ogilla vissa människor mer..


23. Bästa boken du läste i år?
Shantaram, No tears for queers, A million little pieces.


24. Största musikaliska upptäckten?

Ane Brun o Motoboy!


25. Något du önskade dig och fick?

Woodstockdokumentären, Motoboys skiva, Japaneesecherryblossom grejer från bodyshop å massa mer.


26. Något du önskade dig men inte fick?

Taking Woodstock, Ane Brun skiva o träningskort.


27. Årets bästa film?
AVATAR!!! Och taking woodstock.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Jag var i skolan, mailade Greenpeace o ville bli medlem, kollade om jag kunde ge blod, gick med i donatorsregistret o annat man får när man fyllt 18. Eftersom det var måndag o nästan inga fyllt 18 var det ingen som ville göra något o inget var öppet. Så jag å älsk drig till slussen, jag köpte mina första cigg å sen satt vi på Muggen tills det stängde runt 23. Super mysigt va de<3<3 Köpte även en cider. Haha.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer sinnesfrid o lycka, som 2008. Mer skolmotivation skulle inte vart fel heller.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Först lite fjortis(för att vara jag) å kvinnlig, sen konstig, sen snygg ;)


31. Vad fick dig att må bra?
Ida Larsson, vänner, fäst och sol.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Anna Ternheim så klart. Å Mariette(men säg inget till Ida! ;P)


RSS 2.0