2009

Så var det snart över. 2009. Snart är det 2010. Om man så vill.
Sitter och försöker framkalla någon slags spänning. Någon glad, bra känsla att gå inte i det nya året med.
Något mål, någon ambition, något jag vill göra eller vara.
Men jag känner mig bara trött och seg och jag orkar inte.
Jag vill inte börja skolan igen, jag vill bara att det ska vara slut.
Jag är hopplös, negativ, tråkig och mosig.
2009.
Året började med fylla hos Ida, och det känns som tusen år sedan.
2009 har varit året då jag vuxit upp. Året Stina blev vuxen. Skittråkigt.
Flyttade ihop med Ida, tog körkort.
Skolan flyttade(kan inte fatta att det faktiskt var samma år som nu. Känns så oändligt länge sedan.).
Våren var bra, tror jag. Vi flyttade, jag mådde bra, allt var bra, och jag växte upp. Fyllde 18 gjorde jag också. Herregud. Första krogen var 2009, haha.
Sommaren minns jag knappt. Hultsfred, pestiga körlektioner och vistelser i Tystberga. Jag tror det var så den var.
Hösten har mest varit jobbig. Det är så jag minns den. Hemskt egentligen.
Känns som vi glidit ifrån varandra och allt bara blivit bajs.
Jag tror 2008 var ett alldelens för bra år, så 2009 tog igen det.
Fast jag överdriver, påverkad av min nuvarande dysterhet.
Det känns så jävla konstigt. Att det här året varit ett år. Det känns inte så.
Allt var så länge sen, och nu är jag så bitter.
Jag hoppas jag kommer ur det här.
Jag hoppas 2010 blir bättre.
Sista terminen, flytt jobb, och sen.. vem vet?
Valår är det också. Jag antar att man borde bry sig?
Livenight kanske blir kul iaf.  
Jag borde inte skriva det här nu egentligen.
Igår var jag glad, vet inte vad det är med mig just nu.
Smittas kanske av Idas dysterhet, hon är sjuk. Jag har väldigt svårt att vara glad om Ida mår dåligt.
Ska egentligen vara hos Linnea o Jossa å fira, men vi får väl se hur det blir.
Känner för fest, behöver bli glad.
Men jag skulle lika gärna kunna dra täcket över huvet å sova.
Nej, nu får det vara slut.
Kanske är jag gladare imorrn.

Avatar

Jag vill inte vara här
Jag vill vara på Pandora.

So now it's christmas

Blev en väldigt fin, stämningsfull jul ändå.
Fick mycket fint, två "välgörenhetsgrejer" som gjorde mig väldigt glad.
Känns mindre materialistiskt att bli glad för pengar, film, skivor o böcker då. Då har man iaf gjort nånting.
Pengarna satt dock inte helt fel. Behöver nya skor, nya jeans o andra kläder. Sådant har inte direkt haft hög prio denna höst om man säger så. Har bara känts så onödigt. Har inte haft någon längtan. Jag vat ju att jag har behövt det egentligen, men det har jag trängt undan. Har inte brytt mig. Men nu kännas det bra att ha råd att uppdatera lite. Jag har faktiskt bara ett par hela byxor (av dom jag använder) o dom är lite små... Hehe.

Fick woodstock dokumentären också, tjoho! Och Motoboy<3 Jag blev väldigt glad.
Fick även Anna Ternheim-special edition utgåva, strumpor, wokpanna, nattlinne med bild på Ida(mina päron e så söta! Haha. Hon fick ett med mig på xp), Marilyn Mansons bok, Att välja glädje av Kay Pollak(så nu läser jag 4 böcker samtidigt, hehe.) och som sagt pengar o lite välgörenhet i mitt namn.

Böckerna gjorde mig väldigt glad. Har haft sånt otroligt lässug hela lovet. Har inte läst sen i typ september, men nu har jag tid!! Vill typ inte göra nåt annat. Läsa å se på film. Å lyssna på musik. O läsa mer. Har verkligen längtat efter det här. Bra böcker. Det är så fantastiskt att läsa. Att få en ny bok, öppna pärmarna och veta att man har ett äventyr framför sig, en resa, en förändring-att man aldrig kommer vara den samma igen. Vad boken än handlar om, om den är bra eller dålig, kommer den att lämna spår. Kanske kommer det inte märkas nämnvärt, kanske kommer den förändra hela din värld! Nya perspektiv, tankar aldrig tänkta och någon annans upplevelser, liv och erfarenhet tillförda dig-nästan som du upplevt dem själv. Jag älskar böcker, och jag har saknat dem.

Idag har jag, som sig bör, inte gjort mycket. Läst, sett på tv, lyssnat på musik, fikat o ätit aldelens för mycket sött, fast jag igår kände som jag aldrig ville äta godis igen, bara morötter... Men det blir ju aldrig så. Läsning för mig medför praktiskt taget alltid småätande. Det hör ihop liksom. Annars blir det en för passiv syssla, haha. Har även köpt hårfärg för pengarna jag fick av farmor(min utväxt börjar bli rejäl, nu får det räcka! Haha. Lite brunare blir det den här gången :) Inget radikalt, dom dagarna är förbi...) Åkte till Ullet å lämnade hennes present också, fick se lilla Amina för första gången(hennes systerdotter), sååååååå söt! Helt bedårande. Underbar bäbis.

Imorrn bär det av till älskling för lite extra julfirande med hennes släkt o vänner. Det blir nog mys :) Sen kommer vi antagligen tillbaks hit å firar nyår i Bjurvalla med Jossa å co. Får se om det hinner komma någon årsbetraktelse innan dess ;) Tjingeling!


Bä.

Snälla, läs inte det här. Detta är bara ett resultat av min dokumentations mani.
Tisdag 15 december.
Var som sagt hemma, ingen Sv å ingen skapande. Hade ju ambitionen att åka till stan å handla julklappar, men det blev så klart inget av med det. Det snöade hela dagen och det var inte särskilt lockande att gå ut... Jag försökte iaf skriva SvB men de blev inge bra. Lackade ur å fick ångest. Eftersom det gick åt pipsvängen kramades jag me älsk istället å bestämde mig för att ändå gå och handla(en ovilja som tidigare spätt på pluggångesten. Ville inte gå ut..). När jag väl bestämt mig blev jag piggare, diskade o kom igång. Jag kan göra så. Bara bestämma mig för nånting och så göra det. Det är liksom en speciell känsla jag kan framkalla. Bestämma mig på en speciell "nivå", en speciell sorts bestämmande då jag vet att jag faktiskt kommer göra det. När jag väl bestämt mig på det sättet brukar allt kännas så bra. Brukar bli mycket gladare. Det är en bra grej.
En annan bra grej som kom av att jag bestämt mig var att jag fick en snilleblixt å det lossnade med svenskan. Kom på vad jag skulle skriva om och hur. Va så jävla skönt. Bara skrev å skrev å skrev. Felt awsome.
Sen gick jag ut i snöyran o handlade o när jag kom tillbaka var energin som bortblåst. Dog på sängen. Helt slut. Käkade tomatsoppa som på den gamla goda tiden, Ida gjorde svenska, jag såg på tv... Typ.
Onsdag 16 december
Vaknade till en vacker dag med vackert väder. Vi höll på att bli sena till svenska C pga att e gick så segt me bussen pga snön, men vi kom precis i tid. Hade opponering å man kände sig som en taskig tjurkärring, men jag tror det gick bra. På engelskan lånade jag å Tildur böcker på Dieselverkstan, jag ska läsa Orwells Djurfarmen(på engelska då :p). Lyckades välja en bok som både är tunn och som jag faktiskt vill läsa! Haha. När jag slutat rushade jag till söder å köpte present till Älsk, hihi! Fastnade först på Emmaus å sen hade snubben i affären problem med kortläsaren så de tog forever! När jag väl kom tillbaka satt jag å älsk å skrev svenska hela eftermiddagen. Jag skrev klart min när vi kommit hem, så sen va de bara KuHi kvar. Orkade inte jobba med de dock. När jag precis var klar med svenskan(de tog lite tid eftersom jag kollade på tv samtidigt..hehe) såg jag att Ida somnat. Tjoho! Haha. 20.45 liksom. Illa! Min lilla pensionär<3 Själv kollade jag på vetenskapens värld om nån skitsmart snubbe som hade hittat galnakosjukan i nå kanibalstam o adopterat en massa barn från urbefolkningsstammar. Sen anklagades han för att ha förgripit sig på dem. Jag vet faktiskt inte om det var intressant eller inte. Ibland har jag lite svårt att avgöra. Åt chokladsockerkaka i min ensamhet...
Torsdag 17 december
Ida hade ingen ARL å betygsprat på religionen(sen visade det sig att Sara ändå va sjuk så dom hade ingen lektion! Vilken lyckträff!). så hon stannade hemma. Var otroligt frestande för mig med. Det hade snöat hela natten och snöade fortfarande, kände mest för att dra täcket över huvet. Men vi skulle ju till Hare Krishna, de ville jag inte missa! Å det var ju faktiskt sista skoldagen på terminen, med den tanken i bakhuvudet kan man härda ut. På datan lämnade jag in sista uppgiften-äntligen över! Sången va helt ok, fast jag höll på å blåsa bort på väg över till Dieselverkstan, de va värsta stormen! Anna e bra schysst ändå, fast jag har blivit så dålig. På KuHin kollade vi klart på Frankenstein. Jag gick dit å som vanligt gick Birgitta därifrån, så jag gick å skrev ut svenskan. Hade ambitionen att göra VG på KuHin också men jag pallade verkligen inte. Så jag skrev ut G-delen på KuHin å lämnade in den också. Så fruktansvärt skönt!!! Helt glorious. Jag bestämde att det var jullov då :) Snackade med Matilda om hur kul det är att man i princip kan komma o gå från lektioner lite som man vill. Ingen som bryr sig. Man kan liksom själv bestämma sitt schema. Tänk om man gjort så i ettan! Haha, det hade varit helt otänkbart. Sen väntade vi på att Åsa skulle sluta så vi kunde åka till Hare Krishna, men insåg att alla bussar i Nacka var inställda! Snön skapade som vanligt trafikkaos i Sthlm å jag fick panik. "Hur ska vi komma hem!?! Så här kan dom ju inte GÖRA!" Haha. Folket skulle ju komma hem till oss å ha julmys liksom. Men sen sa nån kille att 422 å 471 gick, så jag kunde andas ut. Dock blev vi en halvtimme försenade till HK, haha. Pinsamt! Mysigt dock, det kändes osm vi va ute på klassresa när vi sprang till andra busshållplatsen. Det hade spruckit upp å var fint väder, Tilda kastade sig i snön. Fint.
Väl där va de mys. Jag lyssnade med blandad fascination och förundran. Jag måste erkänna att jag tyckte det hela var lite läskigt också till en början. Så konstigt. Så långt från det man känner till. Men dom var trevliga. Fick ingen revelation att vergå till Hinduism dock, haha.
Julmyset rann såklart ut i sanden, som vanligt. Fast den här gången va de mest sl:s fel me alla inställda tåg å bussar så folk inte kunde komma dit eller hem :( Fast helt inställt blev det inte, Katta, Tilda å Joppe kom iaf, å de va mysigt :) Vi käkade, kollade på Simpsons the movie, åt pepparkakor å drack glögg. Jag packade :p

Fredag 18 december
Julavslutning. Packade klart, diskade å drog iväg med packning som vägde några ton x) Det var dock väldigt vackert väder vilket gjorde mig väldigt glad!! En helt perfekt dag för julavslutning. Dock var det snooorkallt. När vi väl släpat oss till avslutningen fick vi stå å frysa fötterna av oss då den va utomhus! Tur att det var sol iaf, annars hade det varit fail, haha. Dom va nog nervösa på torsdagen när det var snöstorm :p Annars va de inte så jättemysig avslutning. Satt i fiket efteråt men det blev ingen julavslutningsstämning. Dom andra drog å fikade på söder men vi kunde inte, eller pallade inte, följa med pga all packning. Fett fail va de. Men men.
På upptåget va de en psyksjuk man som skrämde skiten ur mig först. Sen blev han irriterad på några som satt å skrattade å dom betedde sig så jävla illa! Ok, man vet kanske inte hur man ska reagera om man aldrig träffat en psykiskt sjuk förut, men man fattar väl fan att det inte är så! Han käftade emot o satte sig över honom. Sa "sitt ner å håll käft!" Så säger man fan inte till en psyksjuk människa. Jag blev så jävla arg. Han hade ju bara kunnat säga ursäkta, förklara situationen och bemött honom med lite respekt och vänlighet, inte käfta emot! Fan va arg jag blev. Om han ändå hade gått på fast dom varit trevliga kunde dom ju bara ha bytt vagn. Blä.
Väl i Uppsala träffade vi iaf mor å far, slängde in väskorna i bilen å sen gick vi å julhandlade. Det var väldigt mysigt faktiskt, å skönt att få allt gjort! Fikade på storken å sen käkade vi på kinaresturang, nåt jag inte gjort på jag-vet-inte-hur-länge! Träffade Idas mammas kusin Cicci med kompis där också, som vi hängde med på pride! Va e oddsen? Fett kul. Samma resturang om Ida vart med i ettan när hon vart hos Cicci! x)
Jag testade veg sushi, de va så där måste jag säga. Inte äckligt eller så, men inte super gott heller. Skulle nog inte ta det igen :p Men man måste ju testa!
Sen åkte vi hem å hade fredagsmys. Lov. Skönt.

Dan före dopparedan

Imorrn är det julafton och lite julstämning har faktiskt infunnit sig. Den är inte densamma, den är ny, men den är jul. Det är väl så här det kommer va, tills man får barn själv. Var lite rädd för att jag inte skulle få någon riktig julaftonskänsla alls, men allt pyntande o städande å julmusik har hjälpt. Känner mig ändå stundtals väldigt distanserad. Känner illusionen som jul egentligen är.
Det är bara en dag som alla andra.
Egentligen.
Men ibland glimmar det till.


Solen var framme idag, jag fick en glimt. Jag spelade Norrbottens järn och blev glad. Fick energi. tröttheten som bortblåst. Gick på fin promenad o hjälpte mor min handla. Sen har vi pyntat o fejat. Jag kommer på mig själv med att välja bort hälften av allt julpynt vi brukar ha. Saker vi gjort på lekis, saker som faller sönder, saker som inte betyder lika mycket längre. Och ändå, att så mycket känsla kan sitta i fysiska ting. När jag tar fram snögloben jag haft så länge jag kan minnas, tomten o ängeln som var det vackraste jag visste, då är det jul. När vi ställer upp tomtesamlingen, om än något reducerad, är det jul. Bara att se dom ger julkänsla.

Dan före dan före dopparedan..

Imorrn är det julafton imorrn. Nån som kan fatta? Inte jag.
Så imorrn blir det julpynt hela dan, då kanske känslan infinner sig.
Annars är jag mest så himla trött! Är liksom rastlös å vill göra en massa grejjer, men samtidigt orkar jag inte..
Dagens I-landsproblem?
Har vart en vykortsdag anyway. Har vart i stan, skjutsade älskling till tåget :( <3<3 Gick på stan för mor å syster skulle fixa lite. Vackert väder, hade svårt att tänka på bilkörning på väg hem för allt va så vackert.
Jag å älsk hade Lila julafton imorse, böt paket :) De va fett me mys. Jag fick parfym, body butter p showergel från Body Shop som jag velat ha forever. Allt med Japanese cherryblossom lukt som jag ääälskar!! De e nåt me den lukten alltså.. Sen fick jag världens finaste, underbaraste skiva som älsk bränt med Våra låtar<3 Hon hade gjort världens finaste fodral helt själv å de e så underbart fint.<3<3<3 De roliga är att jag hade gjort samma sak till henne, haha! Förra året gav vi båda T-shirts, i år gav vi båda skivor vi bränt med våra låtar! Vi tänker så lika så jag blir rädd ibland... Älskling fick också en ukulele och en ansiktskräm.
Nu ska jag väl försöka ta tag i mig själv eller nåt. Men jag orkar inte! Fast jag orkar inte göra ingenting heller. Jag är konstig just nu.
Igår var mörkaste dagen. Nu vänder det.
Grattis till min blogg, ett år idag! hehe.
Känner att mina inlägg då var lite intressantare och mer filosofiska, men jag har sällan ork för någon filosofi dessa dar.

LOV!

Nu är det jullov.
Äntligen.
Jag är hemma och det är vinter.
-20 och meterdjup snö.
Ingenting måste jag göra, det har varit en perfekt första lovdag.
Sol o vinter, läsa o se på film.
Jag mår bra,
jag är glad
och energin är tillbaks.
Jag vill göra saker, och inte göra något alls.
jag ska läsa, massor. Fixa med foton, skriva låtar, spela dragspel...
Det har vart en hektisk och händelserik vecka som jag vill skriva ner allt om,
men älskling är här o jag vill va med henne.
Kommer kanske imorrn.
Vi får se.

Vitt!

"Och när jag vaknar är hela världen vit.." SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ! Tjohoo! :D

Stannar nog hemma idag iaf, orkar inte åka till skolan... Kan prata med Agneta imorrn :p Måste ju vara hemma å ta hand om min sjuka fru också<3<3<3
Tänkte dock åka in till stan, måste låna bok till engleskan imorrn. Tänkte passa på att köpa lite julklappar också. Mysigt när det är så vintrigt ute :)

Blev jätteglad när jag kom till Stockholm igår och såg att det var lika vitt här som hemma, å sen kommer det här! Undrar om det är ännu mer snö hemma... Hoppas det ligger kvar bara!

Igår var en ovanligt bra dag för att vara måndag. Blev lite sur på morgonen när jag såg sprickor i molntäcket och insåg att det inte alls skulle vart becksvart ute om det inte varit för alla bajsiga moln.. Sen hade jag inte sovit så mycket heller, somnade inte förrns typ 1, tror jag va nervös för uppspelet. Så det gjorde mig ju inte gladare precis, hehe.

Annars var allt så himla soft. Inte ens trummorna kändes jobbigt, va ju sista lektionen. Fick inget betyg dock, får väl se de på pappret sen :p Fick veta betyg i religion iaf, tre bokstäver, Sweet! Hon sa att min slöjuppsats var¨på universitetsnivå vilket känns väldigt bra. Och på torsdag ska vi till Hare Krishna! YAY :D Fett nice.

Konserten gick väl så där. Typ hela publiken bestog av Ida Bangs släkt så ingen ville ju lyssna på oss precis. Rytmus folket gick ut när vi började spela och kom tillbaks när vi slutat. Sånt är ju också bra för självförtroendet.. Sen fick vi höra att det var nåt konstigt brus när vi spelade, mickarna glappade och typ inga stämmor hördes. TJOHO! Men, vi hade faktiskt kul när vi spelade iaf! Bajs på alla andra.

Somnade strax efter 22 igår. Va så sjukt trött!! Så tidigt har jag inte somnat på vääldigt länge... Spv till halv 10, de blir ca 11 timmar det. Skönt iaf.
Och idag är jag glad.

Lucia.

Lucia idag, och tredje advent. Bara en vecka kvar i skolan. Helt absurt.
Det känns inte lika speciellt längre. Att det är Lucia skulle lätt kunna slipa förbi min vetskap om jag inte skulle gå på Luciatåg i kyrkan ikväll. När man var yngre var detta stort. Man hade övat länge och väl på stämmor, Lucia valdes och man fick en hel dag ledigt för att gå runt med levande ljus och sprida stämning. Med ett solo fick man visa sin talang och hyllas. Det var speciellt. Nu märks det inte av.
När jag var yngre var det speciellt varje gång ett nytt ljus skulle tändas i staken. Nu skulle jag lätt kunna glömma. Komma på lite av slentrian att, oj! Nu kan vi ju tända tre ljus! Men jag antar att det blir så. Man blir äldre och traditioner betyder allt mindre. Men de finns ändå där. Och det är mysigt.
Mamma säger att hon saknar det också. Att allt kommer tillbaks när man själv får barn som upplever de saker man själv skattade så högt. Så jag litar på att det kommer tillbaka. Men det försvinner ju också igen, när det försvinner för barnen, som det gjort för mig.
Känns lite bättre med läxångesten iaf. Har gjort klart G-delen på KuHin å om det krisar får jag väl lämna in den så. Skit samma. Har nästan gjort klart SvC å börjat me SvB. Orkar inte göra MVG på den heller. Bajsa på det! Jag får ju ångest för att jag har för höga ambitioner, men jag hamnar ändå alltid i det träsket! Har vart särskilt illa den här terminen känns det som... Glömmer att det inte spelar nån roll.
Nu satsar jag på G, så det så!
Min snälla mamma bjuder på snabbtåg imorrn. Känns lite lättare, men ändå lika jobbigt. Måndag.
Bara att ta sig igenom. Och uppspelet...

Snö

Det är snö i luften idag.
Solen skiner fram bakom molnen och sprider kallt vinterljus
över vackra moln.
Kampen är vacker.
Små, lätta flingor
singlar sakta, liksom förnöjsamt
ner mot marken
och täcker det värsta
av höstens styggelser.
Än kämpar solen,
men snön är tät nu.
Faller snabbt
som i extas
virvlar.
Vinter
äntligen.
Det här hade varit en underbar dag om inte läxor hängt över mig med å.n.g.e.s.t. Förstör allt det fina, allt det roliga. Har varit en så vacker dag annars. Och snö. Senast i går klagade pappa över att det inte vart nån snö i år, o på kvällen började det snöa. Ok, det är inte direkt flera meter snö, knappt centimeter. Men det gör så mycket! Och jag och mamma har bakat pepparkakor, druckit glögg och lyssnat på julmusik. Spenat o feta paj till middag - min favvo! Underbar dag helt enkelt, om det inte varit för dom där himla äckel läxorna. Känns inte som jag kommer ha tid i veckan heller.. Måste handla julklappar!! Å på måndag är det uppspel...
Men det löser sig väl. Läste gamla ångest inlägg, och det löste sig. Alltihop. När det kändes kört.
Men det är svårt.
10 dagar tills det vänder. Sen kommer ljuset, sakta men säkert. Den här veckan har varit mörk. Idag var en pärla, men resten... Nu är det som värst. Sen vänder det.
Inte för att det är jättejobbigt EGENTLIGEN. Det är kombinationen. Skola och mörker.

Jahapp.

Sista karlbertil
Snart sista veckan.
Snart lov.
Snart vår.
Snart slut.
Snart vad?
6 månaders förhoppningslovning<3
Har inte känts som fredag idag. Lite nu kanske, med idol å vara i våla å allt. Men ändå. Rätt vinnare iaf! Va lite nervös där ett tag. Calle hade inte passat som vinnare. O den låten va fet ripoff på Halo ju!! Haha. Skulle vart en tjej till å sjunga den egentligen tycker jag. Men men. Va fan va grejen me flickvännen hans btw? Så jäkla drygt å stå KVAR på scenen! Haha. Såg så jäkla fel ut bara. Pinsamt!
Repade idag, gick väl så där... känns lite jobbigt inför måndagen, men wtf. Fick tillbaks PA:t också, fast inget betyg. O innan de var det Karl-Bertil Jonssons jul, för sista gången! Kan inte fatta det.. Jag å Matilda ska gå nästa år, så de så! Tittade på mina vänner när vi satt där o lyssnade på Alice, åt pepparkakor o drack julmust. Så fina. Hannes spelade på saxofonen. Det är något med den låten alltså. Fantastisk.
Blev ännu lite bittrare över att vi inte är kvar på munchen. Julavslutningen ska dessutom vara UTE på markusplatsen! Tjoho vad mysigt.. Tacka vet jag Högalidskyrkan!
Fick skjuts hela vägen till våla iaf vilket var otroligt skönt! Pappa hade vart i Nyköping o köpt nå skrot till brorsan så han plockade upp mig på hemvägen. Mötte mamma i uppsala, fikade å sen köpte vi gran :) En som luktar den här gången! Förra året va så fett me fail. Aldrig mer kungsgran!! Utan lukt - ingen jul!
Som jag skrev så mådde jag piss i Onsdags. Va inte alls pigg, hade nog feber också ett tag. Ville ändå va kvar p göra engelskan. Hade 45 minuter på oss att göra både G, VG och MVG delen! Helt absurt! Hur ska man kunna visa vad man faktiskt kan när man är å stressad och inte ens har tid att tänka 2 sekunder? Borde va straffbart.. Men nu är det gjort iaf! Väntade för att se om det skulle bli någon inspelning också, men de blev de så klart inte. Lika bra det. Åkte hem istället. Skulle ha repat men jag kände att jag inte skulle tillföra något ändå.
På kvällen mådde jag ändå bättre och lyckades skriva på låten jag hade i sångläxa att göra, vilket kändes bra. Kollade på film. Blev en mysig kväll ändå.
Hade velat stanna hemma i torsdags(som Ida gjorde..) men jag kände att jag måste gå. Vill inte hamna efter å missa en till sånglektion, lika bra å gå. Och det var bra. Blev en helt ok dag o förkylningen gick ner. Spelade dessutom in bas till min låt på typ en halvtimme! Stort tack till Therese som äger!! :) Det gjorde mig glad. När jag kom hem sen hade älskling lagt mat och gjort så fint<3<3
Blev ennu en mysig kväll. Bestämde oss för att skita i det tidig luciafirandet som skulle va i fiket i fredags å ta sovmorgon istället.

Blä.

Fan vad jag har mått skit i dag. Så jäkla förkyld. Bajs. Antar att det är för att man slappnade av efter att PA:t va inlämnat. Kändes in som de va så mkt kvar liksom. Men bättre nu än på lovet iaf! Jag har faktiskt knappt vart sjuk den här terminen. Eller, ja, inte om man kollar min närvaro hehe. Men på riktigt.

Förkyld.

Varför har det helt plötsligt blivit så JÄVLA svårt att gå upp? Igår va hemskt, har inte känt så på länge.
Å imorse vaknade man med världens halsont. Har vart täppt i näsan o haft gröt i huvet hela dan... Jag vill inte gå till skolan imorgon. Bäää. Men jag ska, jag måste.

Gick bra på ensemblefördjupningen igår iaf! :D Första repet när vi hann spela alla låtar, flera 2 ggr, å vi satte i princip allt! Kändes så jävla bra. Har vart lite ångestfyllt, men nu känns det som vi kan klara det här utan att skämma ut oss totalt. Fast jag undrar vad Dan tänker egentligen..
Gick inte på trummorna heller. Orkade verkligen inte, fast jag vet att det var jätte dumt. Nästa vecka är sista lektionen så då blir det betyg. Men jag får ju lätt godkänt så spela roll...

Religionen gick bra också. Kändes riktigt bra. Va inte så svårt, typ vad jag väntat mig.
Hade jätte intressant clinic på skapande också, Jenny(som vi hade ett tag) kom o berättade om hennes karriär och hur det är att vara artist i Sverige idag, vilka alternativ som finns, vad hon gjort för val, hur allt funkar i musikindustrin.. Så jävla bra va de! Men det känns lite jobbigt också. Jag känner mer än någonsin att jag aldrig kommer lyckas med musiken. Jag tror inte jag skulle klara det. Sjukt mycket jobb. Inte för att jag trott att det var lite jobb, men nu fick man det liksom rakt i ansiktet.

Spelade upp min översättning idag på skapande också. Det gick bra faktiskt, fast jag inte var nöjd. Skrev klart igår kväll när jag insåg att jag måste göra det... Men som sagt, de gick helt ok. Spela roll.

Imorrn är det engelskaprov å de får väl gå som det går. Orkar inte bry mig.
Snart är den här veckan över. Så det så. Sen är det snart slut.

2:a

Redan andra advent. Hade nästan glömt det.
Helgen har varit supermysig, min kära mor kom hit och spenderade den med mig. Efter att vi lämnat in PA:t i fredags(kan fortfarande inte fatta att det är KLART! Kändes så jävla bra när vi lämnade in vårt feta arbete, men jag kan inte fatta att det är slut. Så skönt.) åkte jag och träffade mamsen i gamla stan.
Vi fikade, gick runt i gamla stan, åt middag på stan o kollade på idol. Överraskande att det blev Erik o Calle i finalen! Tove va sämst, men de va ju inte hennes fel. Gav skitsvåra låtar ju..set up! ;) Hade velat att Calle skulle åka ut, han får inte vinna! Det vore inte bra... Hade vart roligare med Tove o Erik i final också, tycker jag. Men men. Finns väl vettigare saker o tänka på.

Igår gick vi på julmarknaden på plattan, inte så mysigt som jag hoppats. Duggregnet var aldrig avtagande och marknadsstånden var föga intressanta.. Köpte en munk...
Fikade istället. Diskuterade julklappar och äntligen har jag nästan allt klart för mig. Känner också av konsumtionshetsen. Att man måste ge massa saker bara för att. Jag kommer köpa presentkort för att jag inte vet vad jag ska ge. Visst är det mysigt med presenterna, men i år känns det extra meningslöst...

Kollade NKs julskyltning också. Den va väl fin, I guess.
Sen blev det supermysig lyxmiddag på Dado, vår favoritresturang i stockholm. Dyrt dock.. Fördelen med att gå dit med mamma :p Alla borde gå dit nån gång, det är en indisk resturang på Tavastgatan. SÅÅÅÅÅÅÅÅ gott och mysigaste stället jag vart på nånsin tror jag.

Blev bio i Sickla efter det. Såg bröllopsfotografen :p Helt ok, rolig, mysig film. Bra för att vara svensk!

Idag sov vi länge, åkte in till stan å fikade å sen åkte lilla mamsen hem. Så nu sitter jag här och försöker att inte tänka på att det är skola imorrn...Har varit befriad från sådana tankar hela helgen för vi har gjort saker hela tiden. Det har varit väldigt skönt, men nu hinner verkligheten ikapp.
Dock bara 2 veckor kvar i skolan! Galet...

Jag tror på vårterminen. Jag tror det kommer bli annorlunda då.

Klart.

Ännu en vacker förmiddag med frost och sol. Jag tog en promenad, det var underbart. Blir så glad av det här. Varför är det inte riktig vinter!?!? Hatar molnen och regnet.. Vi fikade lussebullar, pepparkakor och te. Sen har vi jobbat PA hela dagen och äntligen är vi HELT KLARA!! Eller, vi ska klistra in bilderna imorrn. Men ändå! Utmattande. Har vart lite jobbig, trött kväll. Lite frustrerande. Men som sagt, nu är det över!
Förmiddagen gjorde det värt.

Sen nästa vecka är det bara religion och engelska. Det ska man väl klara av..
Imorrn kommer mamma också, ska bli mys :)
(Så ja, jag är här i helgen Sara, men med min mor.. Vi får dricka glögg i veckan!!!!)

Vinter!

Andra december och äntligen är det kallt! Har vart en otroligt vacker, klar och kall dag, med frost överallt(som glittrar i solen, om man vill vara klyschig, vilket jag är.)! Vinterkänsla så det förslår. Underbart. Annars började dagen sådär. Försov oss för jag hade glömt trycka på "ok" knappen på mbilen så alarmet inte ställdes. Hehe. Blev stressigt som fan och vi blev en halvtimme sena till SvC, men de blev ändå en bra dag.
Jag åkte till medis och lämnade sagoböckerna när jag slutat så jag fick komma ut lite. Sen jobbade vi faktiskt klart med PA uppsatsen och vi blev klara med sagan! Själva storyn iaf, ska bara finjustera och göra förslag på illustrationer, blir klart imorrn. :) Fett nice! Jag tog även en promenad i solnedgången, ljuset, kylan och frosten. Lite cigarill. Lycka.

Sen blev det sånguppspel. Mysigt, alla va så duktiga :)
Väl hemma såg vi på julkalendern(på datorn, missade ju båda på tv:n. Tack och lov för internet! ;p), åt mackor, pepparkakor, julmust och Oboy :D Härlig dag. Och imorrn är det torsdag, veckan är snart över. Igen.
Mor min kommer till helgen också för katten mår bra. Ska bli mysigt!!
Känns som vi aldrig ses längre..Vi. Jag träffar aldrig mina vänner. Är det jag som aldrig är i skolan? Är det vi som aldrig äter lunch ihop? Varför gör vi aldrig saker efter skolan?
Jag saknar er.

1

Första december idag. 24 dagar till jul, men den här tiden är bäst. Ljusen, myset, julkalender!
Verkar vara mysig kalender i år, SupersnällasilverSara och StålHenrik :) Inte bästa nånsin kanske, men den verkar mysig! Älskar att vakna, dödstrött, slå på adventsljustakarna, ta fram kalendrarna och titta på julkalendern. Det blir lättare att gå upp.

Vi har vart hemma idag. Jag ville inte spela upp på skapande verksamhet, och Ida ville inte heller gå. Men vi har inte latat oss! Vi gick och handlade redan vid 11! Har nog aldrig handlat så mycket vid ett tillfälle. 4 flaskor(6 liter!) julmust, 3 liter mjölk, pepparkakor, en till adventsljustake, julstjärna(blomman alltså, inte till fönstret) samt massa vanliga saker. Tungt blev det! haha. Sen har vi faktiskt jobbat med PA, tvättat, duschat, lagat mat, jag har gjort SvC.. Sen såg vi Ensam hemma 2 också :) Super mysigt!! Älskar julljus. De ersätter liksom solljus. Det gör en varm och gosig.

När vi kom hem igår satte vi upp elektrisk adventsljusstake, ljusslinga, vanlig adventsljusstake ooch kalenderljus. Böt dukar och fixade fint. Det är hur mysigt och juligt som helst nu! I love it.
Vi var på spontan bio igår också! Supermysigt. Kanske inte världens bästa film dock, New Moon. Var lite tveksam först, ekonomin i december är ju inte på topp med alla inköp. Plus att det inte gick några filmer i Sickla som jag ville se. Men det fick bli fortsättningen på Twilight Saga, måste ju se vad som händer! Den va helt ok faktiskt, bra med mindre Robert Pattinson xp O varulven va söt ju! Men VARFÖR envisas hon med den himla vampyren? haha.

Skolan va chill också. Ida hade ingen engelska o skolkade svenskan. Jag började 12.40 för jag hade inte heller nån engelska, trodde jag, så vi behövde inte åka tidigt. Sen kom jag på att det var 11.40 jag började! hehe.. Så det blev kortis dag.
Lat dag.

Lite mer om helgen kanske. Åkte som sagt hem för att fira min käre fars födelsedag. Va en mysig helg. Finns inget bättre än att komma hem till huset och mamma har satt upp alla ljusstakar och bytt gardiner och dukar och hängt julstjärnan i fönstret. Tomten sitter i blomkrukan som alltid, och allt är bara JUL!! Helt underbart. Skulle göra PA men det blev inte så mycket gjort, vilket stressade mig lite. Men sen kom jag ju på att jag skulle vara hemma idag, och på torsdag. Så vi myste, såg på tv, svullade, gick på julmarknad framme på byn(sämsta nånsin.. xp) och firade första advent. Huset var fullt av mys och julstämning. Farmor va där också, helt ok faktiskt.. Inte så jobbig som hon brukar! ;)

Tittade i gamla fotoalbum också, mammas bilder från 60-70 talet. Typ det bästa som finns.
Planerade lite julklappsinköp också, och skrev mer på min lista. Har haft svårt att komma på nåt i år, både att ge och önska. Allt känns så onödigt och all fantasi är borta. Hmm..

Kissekatten opererades i fredags också!! Tog bort cencern på nosen, stackars missen :( Men i söndags fick han komma hem, så mor och far åkte och hämtade honom. Han va lite hospig när han kom hem, men nu verkar han ha repat sig :) Om han verkar må som vanligt kanske mamma kommer i helgen också. Mys!

RSS 2.0